FOTO Jedan od najvećih rivaliteta na području VPŽ: Podgorje u gradskom derbiju ispratilo Sveti Đurađ s 3:0

Nakon prošlotjedne pobjede na gostovanju kod Sokola u Milanovcu, Podgorje je odigralo i drugi gradski derbi. Na svom terenu u 9. kolu 2. županijske nogometne lige Zapad pobijedilo je susjedni Sveti Đurađ 3:0. Jedan je ovo od najvećih rivaliteta na području Virovitičko-podravske županije.

Domaća momčad dominirala je terenom, ali bez izglednijih prilika za postizanje zgoditka sve do 40. minute. Duga lopta upućena je prema 16-ercu vratara Vedrana Botića, domaći igrač odgurao je obrambenog igrača gostiju te se nalazi u dobroj poziciji za šut, na koncu šalje povratnu loptu, a strijelac za 1:0 bio je Tomislav Feketija. Gostujući igrači tražili su prekršaj neposredno prije pogotka, ali se sudac Mladen Lukačević nije oglasio.

podgorje djuradj 31

Nakon deset minuta igre u drugom dijelu na 2:0 povećao je Alen Đureš. Lopta se u 16-ercu odbija do napadača Podgorja, pomoćni sudac utakmice signalizira nedozvoljenu poziciju, obrana gostiju već je odahnula, ali glavni sudac Lukačević ne prihvaća signalizaciju svog pomoćnika već pušta akciju iz koje je postignut drugi pogodak.

podgorje djuradj 24

Gosti su u 67. minuti ostali s deset igrača, jer je teren zbog drugog žutog kartona morao napustiti Davor Pandur. U 70. minuti najbolji domaći strijelac Matia Horvat postiže pogodak za 3:0, a svega devet minuta kasnije napušta igru zbog drugog žutog kartona.

Podgorje je novom pobjedom ostalo u utrci za naslov jesenskog prvaka. Za vodećom Bilogorom 1947. iz Špišić Bukovice zaostaje tri boda. (www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”610206″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content