FOTO Penal presudio utakmicu: Kupres izborio, Jendrašić pospremio, Slatina minimalno slavila protiv Garića

Na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini, u sklopu 10. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, momčad trenera Damira Pempera upisala je danas (subota) vrijedna tri boda. Bila je to utakmica taktičkog nadmudrivanja i bitka iz koje su domaći nogometaši izašli s punim plijenom, minimalna, ali slatka pobjeda.

Ono najbitnije dogodilo se u prvom dijelu susreta, točnije u 37. minuti. Danas vrlo raspoloženi Matej Kupres probio je po boku, sjurio se u gostujući šesnaesterac i zaradio najstrožu kaznu. Nespretna reakcija gostujuće obrane omogućila je slatinskom topniku Domagoju Jendrašiću da svoju momčad dovede u prednost od 1:0, što se i dogodilo. Bez puno kemijanja, jakim udarcem pospremio je loptu ispod grede gostujućeg vratara Gabrijela Žlendera i tako zagrijao atmosferu na tribinama slatinskog stadiona. Uz pogodak, obje ekipe imale su po nekoliko bezopasnih pokušaja, pa se rezultat do kraja prvog dijela nije mijenjao.

m IMG 2845

U nastavku je stotinjak gledatelja gledalo puno dinamičniju utakmicu. Ovoga puta prvi su zaprijetili gosti. Na samom početku, u 47. minuti Tomislav Oršić nakon jedne duge lopte izbija sam pred domaćeg čuvara mreže Dominika Nikšića i ne uspijeva poentirati, a onda slijedi i odličan pokušaj Ivana Havličeka, ali još bolja reakcija raspoloženog Nikšića.

m IMG 2867

Desetak minuta igralo se čvrsto na sredini terena, a onda prvi ozbiljniji pokušaj domaće momčadi. Udarac Mateja Kupresa s nekih 18 metara završio je ipak iznad gola. Pet minuta kasnije Slatinčani stvaraju puno opasniju prigodu. Dominik Hodak s boka oštro i precizno centrira pred Žlenderova vrata, domaći kapetan Ozren Vurdelja najviši je u skoku, ali ponovno bez promjene rezultata.

m IMG 2858

Pemperova momčad nastavila je dominirati, a do prve sljedeće prave prilike ponovno je došao Matej Kupres. Izborio se za udarac na dvadesetak metara od gostujućih vrata i snažno opalio, ali ravno u Žlendera. Isti igrač pokušao je lijevom nogom nekoliko minuta kasnije, ali sijevnulo je pokraj vratnice.

m IMG 2871

Gosti su pokušali s nekoliko kontri, ali nedovoljno opasno da bi ugrozili Nikšićeva vrata. Nakon što je glavni sudac utakmice Ivan Molvarec označio kraj posljednjim zviždukom, domaći navijači velikim su pljeskom nagradili svoje pulene. Bila je ovo čvrsta, ali fer i korektna utakmica bez grubih startova, što je potvrdio i domaći trener Damir Pemper.

m IMG 2919

-Jedna tvrda, prava prvenstvena utakmica u kojoj smo dominirali, pogotovo u prvome dijelu. Imali smo loptu, stvarali više šansi. Garić je jedna čvrsta iskusna momčad koja je danas ovdje pružila jak otpor i čestitam im na igri, ali eto, mi smo ostvarili ono najbitnije, presudio je taj penal i tri boda ostaju doma. Čestitam svojim dečkima na pobjedi – rekao je Pemper.

Slatina – Garić Garešnica 1:0
Igrač utakmice: Matej Kupres

(www.icv.hr, ts, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”609357″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content