FOTO Povodom 18. rođendana “Proljetnih zvukova Jana Vlašimskog”, u Češkom domu u Virovitici održan koncert “Croatia cantat 2020.”

U znaku obilježavanja 18. rođendana Proljetnih zvukova Jana Vlašimskog, s Danom češke kulture, Češka beseda Virovitica održala je koncert “Croatia Cantat 2020.” na kojem je nastupio Zbor Češke besede iz Virovitice i glazbeni orkestar pod ravnanjem Rudolfa Halupe.

Ovaj glazbeni događaj zamišljen je da bude u znaku obilježavanja Godine hrvatskog zborskog pjevanja, a s tim ciljem zbor je uz orkestralnu pratnju izveo desetak popularnih i tradicionalnih čeških i hrvatskih pjesama. Iako je zbog mjera COVID-19, koncert održan bez gledatelja, urađena je video snimka koja će biti poslana udrugama s kojima Češka beseda ima dobru suradnju, a svoje mjesto naći će i u arhivi ove vrlo vrijedne udruge kojoj je cilj promicati češki jezik i kulturu te već dugi niz godina razvijati prijateljske odnose između Hrvatske i Češke, odnosno Virovitice i prijateljskog grada Vyškova.

Predsjednica Češke besede Virovitica Jasna Berger na kraju ovog lijepog koncerta, zahvalila je svim učesnicima, posebice glazbenom voditelju u Češkoj besedi, nekadašnjem zborovođi u Glazbenoj školi Jana Vlašimskog, HPD Rodoljub, profesoru Rudolfu Halupi.

Koncert je bio dio manifestacije “Odjeci 18. Proljetnih zvukova Jana Vlašismkog” koja će se nastaviti 7. studenoga, kada će se održati Dani otvorenih vrata na kojima će u Češkom domu biti organizirane kreativne i keramičke radionice, a svi posjetitelji će moći vidjeti prikaz starih zanata i češke kuhinje. Održat će se i Okrugli stol na temu lika i djela Jana Vlašimskog te koncerti poznatih virovitičkih glazbenika.

Organizator napominje da će se cjelokupni program manifestacije provoditi poštujući mjere zaštite od COVID-19.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”610122″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content