FOTO Szabo, Kožnjak i Biondić svojim zgodicima doveli milanovački Sokol do prve pozicije

U odgođenom susretu 5. kola 2. županijske nogometne lige Zapad milanovački Sokol pobijedio je na gostovanju u Rušanima domaći Napredak 3:1.

Hladno vrijeme protkano dosadnom jesenskom kišom, uz radni dan, bili su prepreka da se uz teren okupi ne više od stotinjak gledatelja. Gosti su od početka pokazali da su kvalitetnija momčad. Više su bili pred domaćim vratima, koja je čuvao Igor Ivanac.

IMG 7806 Custom

U 9. minuti u sredini domaćeg kaznenog prostora odlično se snašao Tin Szabo i doveo gostujuću momčad u prednost 1:0. Gostujuća momčad nastavila je s dominacijom. Igrači u crnim dresovima imali su više loptu u nogama, a domaće napade uspješno su sprječavali borbeni Tomislav Ojdanić, Ivan Jerbić i Antun Hajić.

Upravo je Hajić u 35. minuti ubacio dijagonalu pred domaća vrata koju je Tomislav Kožnjak pretvorio u 2:0. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

IMG 7792 Custom

U drugi dio domaća momčad ušla je puno agresivnije, posebice kad je zbog ozlijede iz igre izašao gostujući stoper Ivan Jerbić u 50. minuti. Tri minute kasnije Josip Šoštar efektno je svladao gostujućeg vratara Manuela Majera – Križa i smanjio na 1:2. U sljedećih dvadesetak minuta gostujuća momčad bila je u “mišjoj rupi”. Domaći igrači su opasno atakirali i bili blizu svojem drugom zgoditku, ali su se gosti uspjeli obraniti.

IMG 7747 Custom

Posljednjih dvadeset minuta pripada gostima, koji kao da su se probudili iz jesenskog drijemeža. U 70. minuti gostujući igrači promašili su nemoguće. U jednom napadu četiri puta su pucali u okvir domaćih vrata, ali nisu uspjeli pogoditi nebranjeni dio mreže. Samo minutu kasnije prodorom s desnog boka Ivan Biondić svladao je domaćeg čuvara mreže Ivanca i svojoj momčadi osigurao pobjedu 3:1.

IMG 7819 Custom

-Uspjeli smo pružiti odličan otpor kvalitetnijoj gostujućoj momčadi – na kraju je zaključio Damir Brdarić, koji je vodio domaću momčad, nakon što ju je napustio dosadašnji strateg Miroslav Čor.

U gostujućim redovima mogu biti zadovoljni postignutim, ali u idućim susretima moraju odigrati puno bolje, ako se žele održati na čelnoj poziciji na tablici.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”608094″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content