Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i ove će godine obilježiti ”Mjesec hrvatske knjige”

Pod motom ”Razlistaj se!” ovogodišnja manifestacija ”Mjeseca hrvatske knjige” posvećena je planeti Zemlji, a povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.

”Mjesec hrvatske knjige” obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga 2020. godine i tim povodom Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i ove godine organizira niz aktivnosti:

-Sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom ”Istraživači planeta Z.”, namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole. Kviz se provodi online i pozivaju se djeca da do 23. listopada dođu ispuniti zabavan i poučan upitnik. Kviz je natjecateljskog karaktera.

-Besplatan upis u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina učenika prvih razreda osnovnih škola. Članarina vrijedi 12 mjeseci od datuma upisa.
-Akcija povratka posuđenih knjiga bez naplate zakasnine (od 15. 10. do 13. 11. 2020.).

-Petak, 23. listopada 2020. godine, besplatno godišnje članstvo korisnicima treće životne dobi (60+) od 07,30 do 15,00 sati.

-Online izložba i izložba knjiga u prostoru knjižnice, tema  ”50 godina Dana planeta Zemlje”.

-Likovna i literarna online radionica o planetu Zemlji za učenike osnovnih škola. Radionica je natjecateljskog karaktera i tri najbolja rada bit će nagrađena. Svoje radove učenici mogu slati na Facebook stranicu Knjižica i čitaonica Slatina , ili e-mail: knjiznica.citaonica.slatina@gmail.com.  Šaljite svoje pjesme, tekstove, crteže o planeti Zemlji, njenim ljepotama, kao i o ljepotama naše domovine, o ekologiji i zaštiti okoliša…

(www.icv.hr, adf; GKiČ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content