Ivano Balić novi izbornik hrvatske juniorske rukometne reprezentacije

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji rukometaš svijeta u povijesti, Ivano Balić, našao je novi posao u svijetu rukometa. Iako ništa još nije službeno, vrlo je vjerojatno da će preuzeti juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Ovu vijest još uvijek nije objavio Hrvatski rukometni savez , budući da Upravni odbor još uvijek nije potvrdio njegovo imenovanje.

Ovo mu nije prvi posao nakon igračke karijere

Nakon što je Ivano otišao u igračku mirovinu, ostao je uvelike aktivan u svijetu rukometa. Prvi potez koji je povukao bilo je otvaranje rukometne akademije s još jednom legendom hrvatskog rukometa – Petrom Metličićem. Jedno je vrijeme proveo kao koordinator muškog rukometa u savezu, a nalazio se i na klupi seniorske reprezentacije kada je bio pomoćnik Željku Babiću. 2016. godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj svojim je igračkim medaljama u toj novoj ulozi dodao europsku broncu, a 2017. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj on i ostatak reprezentacije završili su na četvrtom mjestu. Odlaskom Željka Babića, s klupe reprezentacije otišao je i Ivano.

Službeno predstavljanje odgođeno

Zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ali i u svijetu, okupljanje juniorske reprezentacije je odgođeno te još nemamo nikakvih službenih potvrda tko će sjediti na klupi. Okupljanje je prvobitno bilo zakazano za 2. studeni ove godine. Reprezentacija se trebala okupiti u Poreču, a ujedno je Hrvatska i domaćin Europskog prvenstva. Ono je rasporedu trebalo biti upravo u Poreču od 07. do 17. siječnja 2021. godine, ali EHF nije imao izbora, no odgoditi ga. Vidjet ćemo kada bi Ivano Balić mogao imati svoj izbornički debi na klupi juniorske reprezentacije što neće biti nimalo lak zadatak. Neki od igrača već su vrlo važna imena u domaćim klubovima, a o tome svjedoči i srebro koje su osvojili na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Vidjet ćemo hoće li Ivano osjećati pritisak budući da je Hrvatska jedan od favorita, referirajući se na link za bet365. Podsjetimo, Balićev prethodnik na ovoj funkciji bio je Vlado Šola koji je sada trener PPD Zagreba.

Još jednom veliku ulogu imao Lino Červar

U posljednje vrijeme čini se kako je Lino Červar glavni savjetnik kada je riječ o izboru trenera. Svjedočili smo tako njegovim riječima hvale prvo za Igora Vorija kada je preuzeo klupu PPD Zagreba, a prije koji tjedan i Vlade Šole koji je došao na istu funkciju. Čini se kako je i Ivano Balić izabran za izbornika juniorske reprezentacije upravo zbog želje i prijedloga Line Červara koji vjeruje kako će Ivano biti strašan motiv mladim igračima, ali i veliki autoritet s kojim nitko neće imati problema.

Gotovo sve su legende pošle trenerskim putem

Kada se sjetimo velikih imena hrvatskog rukometa koje su obilježile jednu cijelu generaciju, čini se kako su se gotovo svi igrači odlučili uploviti u trenerske vode ili ostati u rukometu. Najnovije ime u trenerskom svijetu sada je i Ivano Balić. Od naše zlatne generacije još uvijek čekamo na Džombu i Kaleba, iako se čini kako oni preferiraju komentatorske pozicije jer smo ih zadnjih par godina mogli gledati u toj ulozi u kojoj su se, možemo slobodno reći, odlično snašli.

(hr-rukomet.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content