Iza nas je najgori dan u VPŽ: Jedna osoba je preminula, a čak 39 je pozitivno na koronavirus

Ovo je najgori dan u Virovitičko-podravskoj županiji od početka epidemije koronavirusa. Uz jednu preminulu osobu, čak 39 je novozaraženih virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

S područja grada Virovitice je njih 10, s područja grada Slatine dolazi 9, a područje grada Orahovice bilježi 2 novozaraženih. Na području sljedećih općina broj zaraženih je: Voćin (5), Suhopolje (2), Čađavica (2), Pitomača (2), Čačinci (2), Sopje (2), Špišić Bukovica (2) i Mikleuš (1).

Riječ je o analiziranim brisevima uglavnom od 20. i 21. listopada, a njih još šest je u obradi. Od navedenih 39, 21 je muškarac, 18 je žena. Osobe srednje životne dobi prednjače, njih je 29, šestero je djece, a po dvoje je starije i mlađe životne dobi. Svi su s blagim simptomima. Velik dio njih dolazi iz samoizolacije. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije u samoizolaciji je 425 ljudi, 118 ih se liječi od kuće, a od 20. listopada, oporavile su se 52 osobe.

U KBC-u Osijek je preminula jedna ženska osoba (1955. godište) s područja Virovitičko-podravske županije koja je imala brojne komorbiditete, a koja je do sada bila u Respiracijskom centru na respiratoru. Osim toga, na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 10 pozitivnih COVID-19 pacijenata. U Osijeku su tri pacijenta s područja VPŽ. Dvije osobe se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru, a jedna je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazile su se 494 osobe. Istodobno, sedam žena i petero muškaraca su preminuli. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content