KORODIRANA I ODBAČENA Muškarac (30) u jarku u Aleji maturanata pronašao ručnu bombu

U kanalu u Aleji maturanata muškarac (30) je jučer (srijeda) pronašao odbačenu ručnu bombu, bez marke i tvorničkog broja. Nakon prijave policiji bombu je preuzeo policijski službenik Protueksplozijske zaštite Policijske uprave virovitičko-podravske i pohranio u službene prostorije, dok ne bude uništena sukladno protokolu, izvijestila je danas (četvrtak) PU virovitičko-podravska.

Ručna bomba, koja na sebi ima vidljive tragove korozije, bila je opasnost ne samo za poljoprivrednike koji na obližnjim oranicama obrađuju zemlju, već i za sve prolaznike. Ovako stara i nestabilna bomba mogla je reagirati u svakom trenu, doznajemo, pa je na vrijeme spriječena nesreća koja je mogla imati tragične posljedice.

Pretpostavlja se da je nedavno odbačena u kanal. Policija je ponovno apelirala na građane da ne odbacuju eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, već da pozovu najbližu policijsku postaju, poput savjesnog građanina jučer. – Na mjesto na kojem se oružje nalazi doći će policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva i preuzeti oružje – poručili su iz PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr, foto: PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content