Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će rekonstrukciju sportske dvorane u Pitomači

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić u ponedjeljak je u Ministarstvu turizma i sporta u Zagrebu potpisao Ugovor za sufinanciranje projekta Javna zgrada – Dvorana za male sportove kojeg će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 267.390,90 kuna.

Nositelj projektne prijave je Općina Pitomača, dok je tvrtka Draft d.o.o. izradila i prijavila zahtjev na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2020. godini, a u sklopu kojega su za sufinanciranje odobrene samo 23 projektne prijave.

Ovim projektom rekonstruirati će se i opremiti Dvorana za male sportove koja se nalazi u Pitomači pored nogometnog igrališta i ukupne je površine 277 četvorna metra.

Navedena zgrada bit će opremljena sportskom opremom potrebnom za funkcionalne treninge. Dakle, nabavit će se potrebna oprema za one sportove koji se izvode u toj dvorani, ali nemaju dostatnu opremu. Također, nabavit će se oprema za osobe s invaliditetom.

Radovi će se sastojati od građevinsko obrtničkih radova, vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacija, strojarskih radova i sanitarne opreme, što će uključivati radove na reorganizaciji prostora, zamjenu završnih obrada površina, zamjenu dijela stolarije te zamjenu sanitarija i rasvjetnih tijela s nužnim intervencijama na postojećim instalacijama u okviru zatečenih priključaka na infrastrukturu.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content