Na području VPŽ 24 nova slučaja: Po sedam s područja Virovitice i Voćina, petero iz Slatine, dvoje iz Špišić Bukovice, po jedan iz Pitomače i Orahovice

Na području Virovitičko-podravske županije novoinficirano je 24 osoba od testova koji su provedeni 19. i 20. listopada u Cabuni i Virovitici. Od njih 24, po sedam ih dolazi s područja grada Virovitice i općine Voćin, petero je s područja grada Slatine. Dvoje ih dolazi s područja općine Špišić Bukovice, a po jedan s područja općine Pitomače i grada Orahovice, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Jedna pozitivna osoba se nije javljala na mobitel, pa nije utvrđeno od kuda dolazi, njegovo epidemiološko stanje niti kako se je zarazio. Od njih 23, četrnaest je srednje, sedam je starije životne dobi, jedno je dijete, a jedan adolescent. Petero ih je asimptomatskih, dvoje imaju teže, a ostali blage simptome COVIDA-19.

Prema dobivenim podacima, u KBC-u Osijek, preminula je jedna muška osoba (1951. godište) s područja Virovitičko-podravske županije, koja je imala brojne komorbiditete, a koja je do sada bila u Respiracijskom centru na respiratoru. Osim toga, na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 11 pozitivnih COVID-19 pacijenata. Istodobno, u Osijeku su dva pacijenta s područja VPŽ. Jedna osoba se nalazi u Respiracijskom centru na respiratoru, a druga je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se  455 osoba. Istodobno, nažalost, šest žena i petero muškaraca su preminuli. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje,uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content