Na području VPŽ 31 novi slučaj: U KBC-u Osijek preminuo muškarac

Virovitičko-podravska županija bilježi novu 31 osobu inficiranu koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Riječ je o testiranima u ponedjeljak, najvećim dijelom brisevima uzetim u Cabuni (ti su uzorci na analizu poslani u utorak). Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, njih dvadeset je ženskog, a jedanaest muškog spola. Troje ih je starije, dvadeset i šest je srednje, jedna je osoba mlađe životne dobi i jedno je dijete. Svi imaju blažu kliničku sliku, izuzev jedne osobe koja je hospitalizirana u OB Virovitica.

Navedeni 31 novo zaraženi dolaze sa sljedećih područja gradova i općina: Virovitica (11), Slatina (7), Suhopolje (3), Sopje (3), Gradina (2), Orahovica (2), Mikleuš (2), Voćin (1).

U KBC-u Osijek preminuo je muškarac (1964. godište) s područja Virovitičko-podravske županije. Imao je brojne komorbiditete, a nalazio se na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Nažalost, to je četrnaesta žrtva koronavirusa na području naše županije od početka pandemije.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 16 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih 14 dolazi s područja VPŽ, a dvoje je iz Osijeka i Rijeke. Istodobno, u Osijeku su dva pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Jedna osoba se nalazi u Respiracijskom centru na respiratoru, a jedna je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazile su se 623 osobe. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content