Najnoviji podaci: Za još četiri osobe potvrđena zaraza koronavirusom, ukupno ih je 12

U ponedjeljak kasno poslijepodne stigli su pozitivni nalazi za još četiri osobe (dvije žene i dva muškarca), pa je epilog testiranja provedenih u subotu i nedjelju, ukupno 12 novozaraženih koronavirusom s našeg područja, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Od navedenog, sedam je žena, pet je muškarca, šestero ih je srednje, četvero je starije životne dobi. Dvoje je djece. Petero ih dolazi iz samoizolacije i zaraženi su od svojih kontakata, a petero ih je koronavirus dobilo na svadbenim svečanostima.

Osim dviju osoba koje su asimptomatske, ostali imaju blage simptome bolesti COVID-19. Oporavilo se šest osoba te oni više nisu na popisu oboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji je trenutno 210 osoba.

U Općoj bolnici Virovitica je osam COVID-19 pacijenta. S područja Virovitičko-podravske županije u KBC-u Osijek je dvoje pacijenata. Jedna se nalazi na Klinici za infektologiju na kisiku, a druga je u respiracijskom centru na respiratoru.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 321 osoba se zarazila. Od toga je 69 slučajeva trenutno aktivno, 243 osobe su se oporavile, dok je pet žena i četvero muškaraca preminulo.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content