Najviše do sada: Na području VPŽ imamo čak 51 novi slučaj zaraze koronavirusom

Od ukupno 140 poslanih uzoraka, analizirani su oni od 22. i 23., te manjim dijelom od 24. listopada, a područje Virovitičko-podravske županije bilježi 51 novozaraženog koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Od navedenog broja, epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, epidemiološki su obradili 37 novoinficiranih i oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (16), Orahovica (6), Voćin (5), Čačinci (3), Slatina (2), Suhopolje (2), Pitomača (1), Gradina (1), Lukač (1).

Najveći dio ih dolazi iz samoizolacije ranije zaraženih kontakata. Od novih 51, 34 su muškog, a 17 ženskog spola. Mlađe životne dobi je njih 22, srednje 17, starije 4, a osmero su djeca. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 10 pozitivnih COVID-19 pacijenata. Istodobno, u Osijeku su tri pacijenta s područja VPŽ. Dvije osobe se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru, a jedna je u Klinici za infektologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 556 osoba. Istodobno, sedam žena i šestero muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content