NESTVARNIH 137:14 Virovitičke košarkašice Z-15 ostvarile rekordnu pobjedu protiv ekipe DHPG-a

Košarkašice ŽKK Virovitice do 15 godina starosti u subotu su gostovale u Goli, gdje ih je ugostila ekipa DHPG iz Drnja.

Kako je prema dosadašnjim rezultatima ekipa DHPG-a jedna od slabijih u ligi, trener Robert Fritz prije utakmice je najavio da će na početku napraviti razliku kako bi kasnije priliku dobile i ostale mlađe igračice.

Nakon što je prva četvrtina završila rezultatom 39:4, priliku je dobila najmlađa petorka, no rezultat je nastavio rasti istom progresijom. Mlađahne djevojke svoje su minute maksimalno iskoristile te je druga četvrtina završila rezultatom 33:2, tako da je na poluvremenu rezultat bio, pomalo nevjerojatnih 72:6.

Treću trećinu djevojke trenera Fritza odigrale su bez vođenja, uz napomenu da ne smiju napraviti niti jednu osobnu pogrešku, slično kao i u posljednjoj četvrtini. Prednost je unatoč tomu i dalje rasla te se semafor zaustavio na 137:14 i rekordnoj pobjedi.

Postignut je i još jedan rekord te je čak osam djevojaka ostvarilo dvocifreni broj koševa. Najefikasnija je bila Martina Sabo s 20 postignutih koševa. Marta Leda Kalaš ubacila je 17, dok su Dora Lakota Kovač, Nika Pavelić, Iva Kurjančić i Lucija Cindrić postigle po 16 koševa. Po 12 koševa postigle su Gabrijela Pavlović i Margareta Cenger, a u strijelce su se upisale i Ena Ištvanović sa 8 te Ema Marjanović i Mia Deskar sa 2 postignuta koša.

-Uzimajući u obzir da su neke od djevojaka ujutro igrale protiv Bistre, ovo je bila prilika da ih malo odmorim, pa je tako najbolji strijelac Mia Deskar dobila tek koju minutu koje je iskoristila da podijeli nekoliko lijepih asistencija svojim kolegicama. Zanimljivo je napomenuti da smo jednu od svojih prvih utakmica nakon osnivanja odigrali upravo protiv DHPG-a i tada su oni nas pobijedili sa sličnom razlikom no sustavan rad u proteklih nekoliko godina potpuno je promijenio uloge – rekao je nakon utakmice trener ŽKK Virovitice Robert Fritz.

Za ŽKK Virovitica natupale su: Ena Ištvanović 8, Lucija Cindrić 16, Dora Lakota Kovač
16, Martina Sabo 20, Nika Pavelić 16, Ema Majanović 2, Margareta Cenger 12, Iva Kurjančić 16, Gabriela Pavlović 12, Mia Deskar 2 i Marta Leda Kalaš 17.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)