NOVA APLIKACIJA Ovako će vam ubuduće stizati kazne za prebrzu vožnju

Ilustracija

Kroz projekt “Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije” Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo je novu uslugu Obavijest o prekršaju u prometu, piše Poslovni.hr.

Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj na kućnu adresu putem pošte dostavlja se obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

Na taj način počinitelj prekršaja, odnosno vlasnik vozila moći će obaviti:

  • pregled popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog
  • pregled detalja prekršaja odabranog na popisu
  • preuzimanje obavijesti o prekršaju
  • prilaganje potvrde o plaćanju novčane kazne za prekršaj
  • dostava podataka o vozaču
  • dostava prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.

Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje.

Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.

(poslovni.hr)