Obilježen Dan dobrovoljnih davatelja krvi: Nagrađeni višestruki davatelji, a Zlatni znak za 100 puta darovanu krv dobio Petrović Igor

Obilježavanjem Dana dobrovoljnih davatelja krvi, Hrvatski Crveni križ želi odati počast i zahvaliti svim dobrovoljnim davateljima krvi koji darujući krv spašavaju mnoge ljudske živote. Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić i Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt uputili su čestitku svim dobrovoljnim davateljima krvi u kojoj su istaknuli:

– Dragi darivatelji krvi, možete biti iznimno ponosni na činjenicu da ste pokazujući veliku humanost i čovjekoljublje omogućili da je Republika Hrvatska već preko 40 godina samodostatna u zalihama krvi što znači da se nije dogodila niti jedna situacija da krvi i krvnih pripravaka za sve potrebe zdravstva nije bilo dovoljno. Unatoč mnogim preprekama s kojim smo se kao društvo suočili, zahvaljujući Vama smo postigli da svaki pojedinac i zajednica u slučaju potrebe i u ovim vremenima imaju mogućnost pravovremene opskrbe sigurnom i kvalitetnom krvlju i krvnim pripravcima i na to moramo biti iznimno ponosni, jer u svijetu dostupnost sigurnoj krvi i dalje je privilegija rijetkih a mi smo među njima. Darujući krv ugradili ste dio sebe u živote drugih ljudi ostavljajući na taj način neizbrisiv trag u njihovim životima te postali karika koja povezuje zdravlje i bolest na najčovječniji način, darujući onima u potrebi nadu u oporavak i daljnji život.

20201023 130531 scaled 1

Povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi u prostoru GDCK Virovitica održana je danas podjela priznanja darivateljima krv za 50, 75 i 100 puta darovanu krv.

Brončani znak za 50 puta darovanu krv dobili su: Skec Damir, Čizik Darko, Matovina Danijel, Poljanac Mirko, Bićanić Pero, Tot Josip, Grba Marijan, Kalenik Ivica, Tomić Vlado, Vujasin Damir, Salopek Željko, Sesvečan Zvonimir, Janković Tomislav, Vuković Zlatko, Garaj Zlatko i Orban Marijan.

Srebrni znak za 75 puta darovanu krv dobili su: Komar Tihomir, Tatalović Borislav, Rakijašić Krunoslav, Palčić Franjo i Tišljarec Branko.

Zlatni znak za 100 puta darovanu krv dobio je Petrović Igor.

20201023 135038 scaled 1

Obiteljsku zahvalnicu za darivanje krvi dobili su: Osterman Zdravko i Osterman Mihael te Rengel Damir i Rengel Dominik.

Podjela priznanja održana je uz primjenu svih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite.

Darivatelji krvi koji su darivali krv 5., 10., 20., 25., 30. i 40. puta primit će svoje zahvalnice i značke u svojim općinama ili putem pošte ovisno o trenutnoj situaciji vezanoj za COVID – 19 te preporukama Stožera civilne zaštite i epidemiološke službe.

20201023 135121 scaled 1

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content