Održana završna konferencija projekta udruge Jaglac “Učim, radim, pomažem”

U orahovačkm hotelu ”Dukat” održana je završna konferencija projekta Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac pod nazivom ”Učim, radim, pomažem”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz program ”Zaželi – program zapošljavanja žena”, a njegova ukupna vrijednost je 1.543.462,16 kn dok je provedbeno razdoblje od 1.6.2018. – do 30.11.2020. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica, Upravljačko tijelo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava te posrednička tijela Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Ciljana skupina ovog projekta su nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na žene starije od 50 godina, a krajnji korisnici osobe s invaliditetom, starije osobe i druge osobe u nepovoljnom položaju.

  • Ovim projektom željeli smo olakšati pristup tržištu rada za 6 pripadnica ranjivih skupina na području djelovanja Udruge Jaglac unaprjeđenjem njihovih radnih potencijala i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici za brigu o 30 krajnjih korisnika – rekao je u uvodu koordinator ovog projekta Robert Terfaloga te u predstavljanju projekta naglasio kako su rezultati na kraju odlični.
  • U razdoblju od 1.8.2018. do 31.07.2020. šest žena pripadnica ciljanih skupina pružilo je pomoć u kući krajnjim korisnicima, a prenamjenom sredstava proračuna projekta u razdoblju od siječnja do listopada 2020. zaposlene su dvije dodatne žene pa smo tako ukupno zaposlili 8 žena koje su pružile pomoć u kući za ukupno 60 korisnika. Pet žena steklo je uvjerenje o osposobljavanju za operatera na PC računalu, a jedna žena položila je vozački ispit B kategorije – zaključio je Terfaloga.

Zavrsna konferencija Jaglac 2

Vodstvo Udruge također je oduševljeno provedbom projekta te najavili i novu fazu istog.

  • Kada se sve zbroji, iznimno smo zadovoljni provedbom ovoga projekta, a također mogu reći da su više nego zadovoljne zaposlene žene i prije svega njihovi korisnici. Nastavit ćemoi dalje s ovim projektom budući da nam je projekt “Učim, radim, pomažem 2” prošao na natječaju i očekujemo kako bi već od 1. prosinca mogli krenuti s njegovom provedbom. Taj jednogodišnji projekt vrijedan je oko 700 tisuća kuna i također je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Njime ćemo zaposliti ukupno 8 žena koje će brinuti o 48 korisnika u nepovoljnom položaju – rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content