Općina Čačinci raspisala natječaje za školske i studentske te športske stipendije

Općina Čačinci i u tekućoj školskoj i akademskoj godini 2020./2021. dodjeljuje učeničke i studentske stipendije te tradicionalno, kao jedna od rijetkih u Hrvatskoj i športske stipendije. Ove godine stipendije će dobiti 20 učenika i 10 studenata.

– Stipendije mogu dobiti kandidati koji zadovoljavaju uvjete iz Pravilnika o dodjeli stipendije ili drugih oblika financijske potpore učenicima ili studentima, a sukladno broju bodova i poziciji na rang listi. Stipendije se za učenike srednjih škola dodjeljuju i isplaćuju za period od 01. rujna 2020. do 30. lipnja 2021., a za studente od 01.listopada 2020. do 30.srpnja 2021. Stipendije mogu dobiti isključivo mještani općine Čačinci koji ne primaju stipendije po nekoj drugoj osnovi i kojima su nosioci kućanstva podmirili sve sva potraživanja prema Općini na dan raspisivanja natječaja. Osnovni kriteriji su uspjeh učenika ili studenata, socijalni status i aktivno sudjelovanje u udrugama na području općine. Natječaj traje 14 dana od objave – stoji u natječaju koji se podudara i s natječajem za sportske stipendije uz dodatak kako će visina i broj stipendije biti određeni stavljanjem u odnos raspoloživih sredstava iz Proračuna Općine i broja učenika ili studenata koji zadovoljavaju uvjetima iz Pravilnika uz slijedeće kriterije:

– Kandidat za športsku stipendiju Općine Čačinci mora biti član A ekipe športskog kluba koji djeluje na području općine, mora biti redovno upisan u srednju školu, visokoškolsku ustanovu ili fakultet. Ovaj natječaj ili javni poziv traje 8 dana od objave – stoji u Javnom pozivu.

Kako se prijaviti i ostale pojedinosti natječaja možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content