Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić u Orahovici obilježila Dane kruha

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić i u ovim danima i vremenima obavijenim stanjem koronavirusa, tradicionalno je obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Koordinatori ovogodišnjeg Dana kruha bili su vjeroučitelj Tomislav Matošević i učiteljica drugog razreda Silvana Lešić.

  • Unatoč epidemiološkim mjerama, lišeni raskošnih plodova jeseni i raznovrsnih proizvoda od žitarica, našli smo načina da u svojim srcima osjetimo i proživimo riječ zahvalnost.
    Ovaj važan dan obilježili smo prezentacijama, pjesmom, pisanjem, izradom malih kuharica neobičnih kruhova, istraživali smo povijest kruha, ali i tradicionalne vrste kruhova i peciva Ujedinjenog Kraljevstva ne zaboravljajući i problem gladi u svijetu. Naši razredi ,,balončići“ su, vjerojatno, kao prvi ljudi zastali, uz čuđenje i divljenje, pred sjemenkom pšenice (žitarica). Zainteresirano se pitali,što da s njom učine, kako da obrađuju zemlju, čuvaju je i od nje žive? Tako su i sami postali kao ,,sjemenke“ i ,,klice“ misli stvaranja.

Dan kruha OS IBM 1

Čuđenje i zadivljenost pokretači su čovjekovog djelovanja i napretka – rekla je učiteljica Lešić, a vjeroučitelj Matošević dodao:

  • Posebice nam je drago što nismo poput Izraelaca u pustinji Sin, pali u kušnju razbacivanja, rasipanja i neumjerenog konzumiranja hrane. Učenici su otežalih očiju od bogatih boja jeseni i puna srca istraživali, što oni imaju od sebe za dati u zahvali Bogu i ljudima za plodove jeseni kao Božjeg dara i ljudskog rada. U zajedništvu sa svojim učiteljima i učiteljicama, upijajući sunce njihovih uputa,radom i igrom je nastajao kruh stvaralaštva kojeg su neki kuhali, a neki pekli, naravno, a neki samo kušali – rekao je vjeroučitelj Matošević.

Dan kruha OS IBM

Ravnateljica Maja Škraba naglasila je kako su u obilježavanju sudjelovali svi učenici škole, odnosno svi razredi kroz razne školske predmete uključujući i Područnu školu Nova Jošava, te kako je svaki razred dobio svoj zadatak. Škraba je pohvalila ogroman trud učenika i učitelja te koordinatora koji su unatoč stanju s koronavirusom i potpuno drugačijem obliku organizacije školskih sadržaja, odradili odličan posao. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content