Papuk se iz Đurđevca vratio s tri boda: Do pobjede na krilima Mateja i Miroslava Rukavine te Marina Čavića

Nogometaši orahovačkog Papuka nakon Murskog Središća i iz Đurđevca su se kući vratili s punim plijenom. Papuk je kontra domaćeg Graničara slavio s konačnih 1:3, a pogotke za momčad Martina Majdenića postigli su Matej i Miroslav Rukavina te Marin Čavić. Početak i prvi dio utakmice je bio tipično ”papukovski”, stvaranje velikog broja izglednih prigoda, no ponovno bez realizacije što je moglo biti kažnjeno na samom kraju prvog poluvremena.

Iz jedne potpuno neopasne situacije, iz potpune blizine lopta pogađa u ruku igrača Papuka i sudac Vinković odmah pokazuje na bijelu točku. Loptu je namjestio Fusić, no sjajno mu brani Antun Marković koji je tako održao Papuk ”na životu”.

U drugom dijelu trener Papuka Majdenić uvodi Marina Čavića i Miroslava Rukavinu što je odmah donijelo prevagu i Papuk je dominirao do samog kraja. Odlična igra isplatila se već u 65. minuti kada je svoj prvi pogodak u dresu Papuka postigao mladi Matej Rukavina. No, u 81. Ponovno kazneni udarac za domaćina. Bušljeta je izbio loptu, no sudac Vinković ponovno je neumoljiv. Ovoga puta precizan je bio Žagi.

Ipak, Papuk niti to nije omelo, krenuli su još jače i već u 82. minuti poveli pogotkom Marina Čavića. Točku na ”i” stavio je Miroslav Rukavina u 89. minuti:

– Ponovila nam se naša velika boljka, realizacija odličnih prigoda na početku utakmice i onda ti se dogodi kazneni udarac i sve je moglo otići naopako, no srećom naš vratar Marković je odlično reagirao. Graničar nam nije stvorio niti jednu ozbiljnu prigodu tijekom cijelog susreta osim tih eto, kaznenih udaraca iz naših individualnih pogrešaka.  Zadovoljan sam prikazanom igrom moje ekipe, posebno u drugom dijelu susreta kada su ušli Marin Čavić i Miroslav Rukavina i više nego zasluženo smo pobijedili. Moram pohvaliti domaću momčad koja je iznimno mlada, čak devetorica u početnih 11 su iz one mlađe skupine i pred ovim klubom je zasigurno svjetla budućnost – kaže Majdenić te kao igrača utakmice ističe mladog Mateja Rukavinu. 

– Matej je odigrao odličnu utakmicu, borio se cijelo vrijeme i na kraju postigao i taj naš prvi pogodak koji nam je otvorio utakmicu. Pohvala naravno i cijeloj momčadi na ovoj nama iznimno vrijednoj pobjedi – zaključio je Majdenić. Papuk je ovom pobjedom došao na 7. mjesto s ukupno 11 osvojenih bodova. 

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content