PIJAN I POD ZABRANOM Sjeo za volan s 1,86 promila u krvi, „pokosio“ eko-otok, drveće, raslinje i dva prometna znaka

Pijani vozač osobnog automobila (25), koji je jučer (nedjelja) ujutro oko 5.40 sati imao pravu promenadu virovitičkim gradskim centrom, uslijed koje je „pokosio“ jedan eko-otok, drveće i grmlje te se zaustavio na kružnom toku ispred Dvorca Pejačević, zaradio je optužni prijedlog i prekršajne prijave zbog bijega s mjesta nesreće i remećenja javnog reda i mira.

Kako je danas izvijestila PU virovitičko-podravska, 25-godišnji vozač bio je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije dok je izvodio svoj slalom virovitičkim centrom.

Policija je izvijestila kako je vozač osobnog automobila prvo krenuo s vožnjom unatrag na parkiralištu u ulici Ljudevita Gaja, gdje se navezao na eko-otok i udario u drveni stup ukrasnog drveta. Iako je udario u drveni stup, nije se zaustavio, već je nastavio voziti i to unatrag. Zatim je okrenuo automobil i dovezao se na glavnu prometnicu.

Nastavio je voziti, da bi u blizini kružnog toka u centru, na križanju ulice F. Rusana i trga Kralja Tomislava, desnim kotačima prešao na zeleni otok i prednjim dijelom automobila udario u dva metalna nosača znakova. Oštetio je pritom i zeleno ukrasno raslinje. Ni tada se nije zaustavio, nego je nastavio voziti do novog kružnog toka, ispred zgrade Fina-e, odnosno Dvorca Pejačević, gdje se ipak zaustavio.

Točnije, zaustavio ga je sam kružni tok, jer je prednjim lijevim kotačima  udario u betonski rubnik prometnog otoka, preko kojeg je također prešao te se nastavio nekontrolirano kretati uz betonski rubnik, sve dok nije stao u središtu kružnog toka.

Na svu sreću, u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je izvijestila da je tijekom provođenja očevida 25-godišnjak počinio i prekršaj iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Neslužbeno doznajemo da je vikao na prolaznike koji su u čudu gledali što je napravio, za vrijeme dok je policija radila očevid o slučaju. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content