Počela predškola u Dječjem vrtiću “Bubamara” u Gornjem Bazju: U “klupe” sjelo 13 mališana

Dječji vrtić „Bubamara“ u Gornjem Bazju svoja je vrata mališanima otvorio u veljači ove godine, a radi se o prvom od jedanaest vrtića koji je otvoren i gradio se sredstvima Ministarstva poljoprivrede na području Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujući subvenciji Općine Lukač, roditelji za svoju djecu plaćaju 450 kuna mjesečno, a vrtić radi od 6,00 do 16,00 sati.

Osim toga, duži niz godina Općina Lukač u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje organizira predškolski odgoj koji je od početka rada Dječjeg vrtića „Bubamara“ prešao u organizaciju samog vrtića. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Bubamara“ Krunčica Topolovčan sa zadovoljstvom je istaknula da unatoč pandemiji koronavirusa, predškolski odgoj ni ove godine neće izostati.

Tako je danas (četvrtak) u predškolske klupe Dječjeg vrtića sjelo 13 mališana predškolske dobi, ali kako je napomenula ravnateljica vrtića Krunčica Topolovčan, to nije i konačna brojka.

MG 3633

– Drago nam je da nastavljamo s programom koji će trajati do 31. svibnja iduće godine, a nadam se da će nam se pridružiti još mališana jer pretpostavljam da će se javiti još neki od roditelja koji nisu do sada dobili sve potrebne informacije. Programom je predviđeno 250 radnih sati, a provodit će ga jedan odgajatelj u jednoj obrazovnoj skupini. Radi se o djeci koja nisu upisana u redovni program Dječjeg vrtića „Bubamara“, a u tom redovnom programu u mješovitoj skupini za sada imamo 7 mališana uzrasta od 3 do 6 godina starosti. Cilj predškolskog odgoja i obrazovanja je da se u skladu sa naučnim dostignućima najmlađoj generaciji osiguraju svi uvjeti za optimalan tjelesni, intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj i uspješan dalji odgoj i obrazovanje. Odgoj je važan i za psihofizički razvoj djeteta i formiranje osnovnih higijenskih navika te razvoj intelektualnih i drugih sposobnosti djeteta u što spada i razvoj stvaralaštva i sposobnosti izražavanja govorom, pokretom, likovnim i muzičkim izrazom u igri i drugim aktivnostima. Sve te aktivnosti provode se s jedinstvenim ciljem pripremanja djece za daljnji odgoj i obrazovanje – napomenula je Krunčica Topolovčan koja je zahvalila svima koji su doprinijeli da se program predškole nastavi i ove godine.

– U prvom redu zahvaljujem se roditeljima i djeci, svim našim odgajateljima i drugim djelatnicima i naravno Općini Lukač koja nas bezrezervno podržava i bez koje bi sve ovo bilo neizvodivo – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića „Bubamara“ Krunčica Topolovčan.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content