Policija upozorava građane: Očekuju se povećane gužve, pazite kako vozite i gdje parkirate

Iako su na snazi ograničenja zbog primjene epidemioloških mjera, narednih dana se povodom nastupajućih blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga, iz PU virovitičko-podravske pozivaju vozače na povećan oprez i smanjenu brzinu prilikom prolaska prilaznim prometnicama grobljima zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

– Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu – ističu iz policije.

Kako će se, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješaci se upućuju na povećani oprez pošto uz većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se pješaci upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

– Od nedjelje, 01. studenog 2020. godine će započeti i zakonska obaveza korištenja dnevnih svjetala na vozilima, odnosno na vozilima će trebati biti upaljena svjetla tijekom cijeloga dana, a ne samo noću i u uvjetima smanjene vidljivosti – podsjećaju.

Policijski službenici će i nadalje, a posebno u dane predstojećih blagdana i tijekom vikenda pojačano djelovati u cilju osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content