Poznat uzrok požara na vlaku kod Našica, Virovitičanka Klara Iva: Čim su svi uspjeli izaći, kroz prozore je krenula izlaziti vatra

Kvar na motoru uzrok je požara na putničkom vlaku koji se u petak navečer dogodio kod Našica, a u kojem je vlak u cijelosti izgorio, izvijestila je u subotu osječko-baranjska policija.

Službenici osječko-baranjske policije u subotu su obavili očevid u suradnji s inspektorima zaštite od požara, a utvrđeno da je do požara došlo uslijed tehničkog kvara na motoru. U požaru je u cijelosti izgorio vlak s vagonima, a ozlijeđenih osoba nije bilo, prenosi Index.hr.

Požar se dogodio u petak, oko 21:10 u putničkom vlaku koji je prometovao na relaciji Osijek-Virovitica, a ugasili su ga vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Našica.

Foto: nasice.com

Kako smo sinoć izvijestili, u vlaku se nalazilo 50-ak putnika koji su srećom na vrijeme izašli, a strojovođa je zaustavio vlak čim je shvatio da prijeti opasnost.

U vlaku se nalazila i Virovitičanka Klara Iva Gerić, studentica koja se vraćala kući iz Osijeka. Kako nam je ispričala, u trenutku izbijanja požara je slušala glazbu.

– Imala sam slušalice kad se čuo pucanj i stvorio se dim u vagonu u kojem sam bila, mislila sam da je neka petarda pa se nisam obazirala na to. Svi su se počeli brzo kretati po vlaku i onda sam shvatila da viču da svi brzo izađemo van. Čim su svi uspjeli izaći, kroz prozore je krenula izlaziti vatra – priča nam studentica i dodaje kako su ubrzo došli vatrogasci i policija.

– Morali su s vatrogasnim aparatima trčati do vlaka jer nije bio dovoljno blizu ceste. Srećom nitko nije nastradao i nije bilo puno panike – kaže Klara Iva.

Prijevoz je organiziran autobusima, na koje su putnici morali čekati više od sat vremena.

(www.icv.hr, index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content