Produžen rok za subvenciju kamate poduzetnicima s područja VPŽ koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite i COVID-19 te ESIF zajmove

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović donio je Odluku o produženju roka za podnošenje zahtjeva za subvenciju kamate na kredite svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva ostvareni u 2020. godini.

Naime, Javni poziv za subvenciju kamate svim mikro,malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva ostvarene u 2020. godini objavljen je na mrežnoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr od 28. srpnja 2020. godine, otvoren je do 31. listopada 2020. godine u kom roku se mogu podnijeti zahtjev za subvencioniranje kamata, no Odlukom župana Androvića rok za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kamata produžuje se i traje do zaključno 31. prosinca 2020. godine.

Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25% za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva odnosno kamatu od 0,5% za ESIF mikro zajmove za obrtan sredstva, u cijelom periodu otplate kredita pa će kamata na kredite malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije iznositi nula posto.

– Kao što brinemo o sigurnosti i zdravlju svih naših stanovnika Virovitičko-podravske županije, svjesni smo kako nam je danas, te u budućnosti, važno svako radno mjesto. U vremenima epidemije korona virusa, važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete određene Odlukom o subvencioniranju kamate na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva od 20. srpnja 2020. godine mogu podnijeti zahtjeve za subvenciju kamate na navedene kredite na način određen  Javnim pozivom objavljenim 28. srpnja 2020.  godine. Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content