PU virovitičko-podravska zahvalila građaninu koji je uklonio kamen sa slatinske obilaznice: Spriječio je moguće tragične događaje

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je priopćenje u kojemu zahvaljuje savjesnom građaninu koji je sa slatinske obilaznice uklonio kamen koji je predstavljao opasnost za sve sudionike u prometu.

Iz policije su izvijestili kako je jučer, 30. rujna građanin sa šireg područja Slatine dojavio kako je istoga dana oko 00:30 sati prilikom vožnje svojim osobnim automobilom po slatinskoj obilaznici, od pravca kružnog toka ulice M. Gupca u Slatini u pravcu naselja Sladojevci, uočio kamen na kolniku težine oko 20-ak kilograma.

– Nakon uočavanja kamena koji je predstavljao veliku opasnost kako za njega, tako i za druge sudionike u prometu, odmah se zaustavio te podigao kamen s kolnika i sklonio ga, kako ne bi predstavljao opasnost za sve sudionike u prometu.

Ovaj hvale vrijedan čin našeg sugrađanina, koji je pravovremenom intervencijom i reagiranjem spriječio ne samo svoju, nego i moguće tuđe prometne nesreće ili tragedije  koje su mogle nastati nalijetanjem vozila na spomenuti kamen na kolniku.

Kako ovaj nesebični čin ne bi ostao samo izolirani slučaj, pozivamo sve građane, a naročito sudionike u prometu koji bi se našli u sličnoj situaciji, neka također pravovremeno reagiraju na sličan način, ili ako nisu u mogućnosti, neka odmah obavijeste najbližu policijsku postaju na 192.

U konkretnom slučaju, molimo građanine, ukoliko ima očevidaca koji su eventualno vidjeli ovaj događaj i na koji način je kamen dospio na kolnik, da također obavijeste najbližu policijsku postaju na 192.

Policijska uprava virovitičko-podravska ovom prilikom koristi prigodu kako bi najsrdačnije zahvalila građaninu koji je svojim primjerom pokazao veliku savjest kao vozač te na taj način pridonio izbjegavanju mogućnih tragičnih događaja – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content