Svečana sjednica u povodu Dana općine Mikleuš: Zlatna plaketa dodijeljena županu Igoru Androviću

U povodu Dana općine i blagdana svete Terezije Avilske, u općinskoj vijećnici održana je svečana sjednica Općine Mikleuš. Sjednici su nazočili saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan VPŽ Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik županijske Skupštine Miran Janečić, gradonačelnik općinskog grada prijatelja Donje Stubice Nikola Gospočić uz suradnike, načelnici županijskih općina te predstavnici općinskih udruga. Sjednicu je otvorio predsjednik općinskog Vijeća Ivan Kanski, a potom je o projektima i odrađenim aktivnostima govorio načelnik općine Milan Dundović.

– U protekloj godini realizirali smo niz projekata, a kao prvi bih izdvojio uređenje komunalne infrastrukture u sklopu kojeg smo na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prijavili projekt, koji smo i završili, a riječ je o sanaciji ceste u Školskoj ulici u Mikleušu te izgradnji pješačke staze u Četekovcu gdje su radovi još u tijeku. U nizu projekata istaknuo bih još i kupnju građevinskog zemljišta u središtu Mikleuša koji je narušavao izgled našeg mjesta i ovim namjeravamo isti urediti i uljepšati. Nastavit ćemo ulagati u komunalnu infrastrukturu nizom projekata, potom uložiti u izradu širokopojasnog interneta, a ono što posebno želimo je konačno riješiti projekt odvodnje. Realizacija ovog projekta ide polako, ali vjerujem kako će i ovaj projekt, kao i svi naši do sada, biti uskoro riješen – rekao je između ostalog načelnik Dundović.

1210svecanamikleus 1

Gradonačelnik Donje Stubice, grada prijatelja općine Mikleuš Nikola Gospočić naglasio je kako se na ovoj sjednici slavi veliki jubilej, 25 godina prijateljstva Donje Stubice i Mikleuša.

– Svi smo se nadali kako će ovaj naš ”srebrni pir” proslaviti na jedan veći, snažniji i svečaniji način, ali eto ova nesretna korona nas je u tome spriječila, ali evo nadam se kako ćemo iduće godine sve to uspjeti u jednom normalnijem i ljepšem tonu. Gledajući sve rezultate rada općine Mikleuš, ako uzmemo u obzir da je riječ o jednoj od najmanjih u Hrvatskoj, su doista fantastični i vrijedni svake pohvale i jedan sjajan primjer kako se može pomagati svojim mještanima da se poboljša način života u ovoj sredini. Naše prijateljstvo potpisanom poveljom traje 25 godina, ali trajalo je i puno prije nas i trajat će zasigurno još godinama poslije nas – rekao je Gospočić te u znak velikog jubileja prijateljstva poklonio Općini Mikleuš ”Srce prijateljstva” – licitarsko srce kao prepoznatljivost donjostubičkog kraja koji je specijalno za ovu prigodu izradila predsjednica županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Kubicki.

1210svecanamikleus 2

Saborska zastupnica Vesna Bedeković u uvodu svog izlaganja pozdravila je nazočne i u ime kolege zastupnika Josipa Đakića.

– Vrijedan i naporan rad ove općine je jedan ogroman motiv svima nama da još više pomažemo radu, kako ove, tako i radu svih naših županijskih općina. Jednako tako da zajedničkim snagama i sredstvima te sredstvima različitih fondova još jače činimo sve kako bi mještani imali dobar život i standard. Moram se zahvaliti načelniku Milanu Dundoviću na ogromnom trudu i angažmanu koji unatoč svojoj bolesti nije posustajao i bez obzira na sve što nas je u ovoj godini dočekalo, ova mala općina je pokazala hrabrost i s nama zastupnicima i županijom držala jedno zajedništvo koje je činilo i činit će život naših stanovnika boljim i sigurnijim – rekla je Bedeković.

1210svecanamikleus 3

Na kraju sjednice uručene su i općinske zahvalnice i to Davoru Kušaniću za suradnju i nesebičan doprinos pri organizaciji manifestacija na području općine, Jadranki Grabar za izniman doprinos razvoju i promicanju kulture, Andrijani Miklić za doprinos radu i razvoju rukometnog kluba, potom DVD-u Četekovac za iskazanu požrtvovnost i nesebičan doprinos u zaštiti od požara, Stožeru Civilne zaštite općine za aktivan doprinos u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom, Udruzi branitelja Domovinskog rata INA –Naftaplin ”KVIN” za promicanje istine o Domovinskom ratu na području općine te Gradu Donja Stubica za 25 godina uspješne suradnje i prijateljstva.

Svecana Mikleus

Zlatnu plaketu dobio je župan VPŽ Igor Andrović za doprinos u realizaciji planova i programa usmjerenih razvoju i napretku općine. Župan se obratio prisutnima i zahvalio u ime nagrađenih:

-Svi projekti koje smo čuli u izlaganju načelnika su doista obuhvatili sve segmente života, i komunalnog, javnog do društvenog i sve to čini bolji, ljepši i sigurniji život na području ove općine. Ti projekti, i oni koji su i tijeku i koji se planiraju te oni koji se rade znače opstanak i ostanak ljudi na ovim područjima, kako ove općine tako i cijele naše županije. Iako sa skromnim proračunom, ali s velikim i kvalitetnim radom uz pomoć sredstava bas kao županije, ministarstava i EU-a, sa sigurnošću mogu reći da je ovdje napravljeno jako puno. Posebno mi je zadovoljstvo da se mogu obratiti u ime svih nagrađenih i od srca se zahvaljujem na dobivanju ove nagrade kojom je prepoznat naš rad i trud za boljitak ove općine, ali i veliki motiv kako meni, tako i svih nagrađenih da radimo još više i bolje za općinu Mikleuš, ali i cijelu Virovitičko-podravsku županiju – zaključio je Andrović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content