U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano motivacijsko predavanje “Kako razmišljati i nadvladati strah u izazovnim životnim situacijama?”

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koja se ove godine održava od 15. listopada do 15. studenoga, večeras (četvrtak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano motivacijsko predavanje “Kako razmišljati i nadvladati strah u izazovnim životnim situacijama?”.

Predavanje je održala autorica autobiografskog proznog djela “Svjetlosna godina”, Mara Majstorović koja “iz srca Slavonije”, Vinkovaca, predavanjima u raznim krajevima širi pozitivan stav.

Na početku programa sve okupljene pozdravio je ravnatelj Alen Bjelica zaželjevši im dobrodošlicu kako na predavanje, tako i na manifestaciju Mjesec hrvatske knjige čiji je ovogodišnji moto “Razlistaj se”.

– Razlistajmo se u trenutnoj situaciji u kojoj jesmo koliko god to možemo. Sve nas je novonastala situacija vezana uz koronavirus zatekla, no toplo se nadam da je ovo prvo i zadnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u ovakvim uvjetima te se nadam da ćemo sljedeće godine na istoj manifestaciji vidjeti lica i osmjehe – poručio je.

Nakon uvodnog govora riječ je preuzela autorica knjige “Svjetlosna godina” koja predstavlja njezinu svojevrsnu autobiografiju u kojoj iz perspektive promatrača priča o Vukovaru 1991. godine. Kroz stanja kao što su strah, nemoć, beznađe te razmišljanjima o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti otkrila je pozitivan stav i vjeru u mogućnost pronalaženja rješenja koje danas prenosi na druge, a tome svjedoče 12 do sada upisanih generacija njezinoga tečaja koji svojim završetkom pronalaze cilj, koriste alate i dolaze do rezultata.

Publici u Virovitici poručila je da se iz svake situacije može izvući ono najbolje te je povukla paralelu sa sadašnjim stanjem vezanim uz koronavirus rekavši kako ono najbolje što iz ove situacije možemo izvući jest – slušanje jedni drugih.

(www.icv.hr, iv, foto: I. Vidas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content