U Pitomači traje provedba projekta “Aktivni u trećoj dobi”: Različitim radionicama umirovljenicima podižu kvalitetu života

U  tijeku je provedba projekta “Aktivni u trećoj dobi” čiji je nositelj Udruga umirovljenika općine Pitomača, a projektnu prijavu izradila je i podnijela tvrtka DRAFT na Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu. Sredstva koja su odobrena nositelju projekta dodijelilo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Podrška se odnosi na organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama. Socijalno osjetljive skupine u ovom projektu su osobe treće dobi s područja općine Pitomače koje će zahvaljujući aktivnostima projekta steći nova znanja i vještine za korištenje u svakodnevnom životu te će se postići njihova socijalna inkluzija.

Projekt se provodi u suradnji s Općinom Pitomačom, koja je osigurala prostor za potrebe provođenja aktivnosti radionica tjelovježbe. Preostale aktivnosti koje se provode u sklopu projekta su radionice sviranja tambura, sviranja harmonike i nabava potrebne opreme za provedbu navedenih radionica. Sredstvima projekta još su osigurane naknade za izvoditelje radionica i plaća novo zaposlene osobe kao voditelja projekta. Provedba projekta traje četiri mjeseca.

Zahvaljujući ovom projektu postoje sadržaji kojima sve zainteresirane osobe treće životne dobi mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme i uz to naučiti nešto novo, zbog čega su sudionici radionica veoma zadovoljni.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content