U subotu, 17. listopada biciklistički maraton Slatina-Vukovar u spomen na poginule hrvatske branitelje

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u subotu, 17. listopada organizira biciklistički maraton Slatina-Vukovar u spomen na vukovarskog branitelja general bojnika Blagu Zadru i pripadnika 136. slatinske brigade HV-a Milana Dunkovića, koji su poginuli 16. i 17. listopada 1991. godine u obrani domovine.

Na biciklističkom maratonu sudjelovat će članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” (veterani , branitelji, rekreativci) u sastavu: Mato Bubaš, Martin Bišćan, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice, uz logističku podršku članova Udruge HVIDR-a Slatina.

Biciklistički maraton startat će u 7.30 sati ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade Slatina, dok je cilj predviđen za 15.00 sati u Vukovaru. Tijekom biciklističke vožnje, sudionici maratona zastajati će kod spomen obilježja i mjesta stradanja hrvatskih vojnika, gdje će im simboličnim paljenjem i polaganjem lampiona odati dužnu počast.

(www.icv.hr, adf, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content