U VPŽ 23 nova slučaja: Prešli smo brojku od 700 zaraženih od početka pandemije

Prema podacima dobivenim od Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, analizirajući testirane osobe od 29. listopada na području naše županije, novozaraženih virusom SARS-CoV-2 je 23 pa je ukupna brojka do sada zaraženih od početka pandemije prešla 700 i iznosi 708 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Navedenih 23 pozitivnih su ljudi koji su se testirali u četvrtak 29. listopada. Riječ je o 14 muškaraca i 9 žena. Srednje dobi je njih 14, starije četvero, a dvoje su djeca. Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (9), Slatina (5), Suhopolje (4), Čađavica (3), Voćin (1), Pitomača (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 12 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih troje nisu s područja VPŽ, već iz Grubišnog Polja, Osijeka i Rijeke. U odnosu na jučer, petero je pacijenata pušteno kući, a troje novih je hospitalizirano. U KBC-u Osijek su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 708 osoba. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca su preminuli. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content