Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Svake godine u listopadu u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine, prilagođavajući se postojećoj situaciji, obilježili su ih na poseban način. Svaki razred u svojoj učionici, svaka područna škola u svom razredu. Ono što je velika dika svake godine, pokazati najmilijima što sve o kruhu i plodovima znaju, nisu mogli pokazati na velikoj priredbi. No, to ih nije zasmetalo u njihovom obilježavanju.

– Kroz protekla dva tjedna, bilo je tu kuhanja, pečenja, pjevanja, sviranja, recitacija, igrokaza, pravljenja smoothie-ja od jabuke i banane, štrudli od jabuka i ostalih zdravih prerađevina. A kiflica i kolača nikako nije nedostajalo.  Umorile se male ruke mijeseći kruh. Slikari koji sa skrivaju u učionicama, napravili su izložbe prekrasnih radova. Mali pekari pravili košare i ježeve od tijesta. Svi koji prolaze hodnicima, dive se njihovoj maštovitosti. Zahvaljujemo i vrijednim roditeljima koji su nam velika podrška u svemu što činimo. Zahvaljujem i učiteljicama što su sve s puno ljubavi pripremile i snimile.

Do slijedećeg Dana Kruha i zahvalnosti za plodove zemlje šaljemo Vam veliki pozdrav, i ne zaboravite: “Blago danu koji započinje mirisima kruha, ništa tako ne miriše, što god da se skuha” – poručili su iz škole.

(www.icv.hr, K. Zubak)

[g-gallery gid=”610037″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content