ULAŽU U NAJVAŽNIJE – LJUDE Svim odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima čestitamo Svjetski dan učitelja

Dragi odgojitelji, učitelji, nastavnici, profesori, stručni suradnici! U vremenu kada se puno toga mjeri kroz brojke, novac, tehnička postignuća i vidljive elemente napretka, vi svojim trudom, znanjem, stručnošću i strpljivošću ulažete u ono nevidljivo, ali najvažnije – ljude. Od jasličara do akademika, od prvih riječi i koraka do kompliciranih nacrta, istraživanja, gradnje, proračuna i djela kojima će se posvećivati kao odrasle osobe, dug je put.

Puno je nerazumijevanja, često ste puta između planova i konkretnih ljudi, trpite nepravdu, potplaćenost, manjak potrebnih sredstava za rad, nemar, nerazumijevanje.

No, kao i u svemu, znate da najveća plaća leži u mladom čovjeku koji je svoj formativni put pronašao u vašoj skupini i učionici, u lekcijama koje su uz igru i nastavu bile prekretnica za stvarni život. Vi najbolje znate utjecaj jedne obične geste potpore i podrške koja je ponekad važnija od sveg gradiva tog tjedna.

Mi, koji svaki dan pratimo sve segmente društva i u njemu vidimo koliko je u njemu vaših tragova, koliko nepopustljivih borbi za bolje, za one vrijednosti koje će uvijek promovirati humanost i solidarnost, poštenje i trud, za odgoj usmjeren na cjelovitost osobe i za znanje koje će graditi jedan bolji i pravedniji svijet, svima vama želimo sretan Dan učitelja.

Neka vam svaka prepreka ostane tek izazov za prijeći, pad prilika za novu izgradnju i ovaj poticaj riječ da nastavite beskompromisno graditi društvo kroz svakog pojedinca koji je jedinstven i koji je nezamjenjiv. Hvala vam što ste vlastitim primjerom ustrajni svjetionici dobra.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content