Viktorija Šestak i Lea Vukojević nove virovitičke Lavice: Gašparčeve rukometašice u Pločama osvojile prvi ovosezonski bod

Proteklog vikenda odigrano je 4. kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene. ŽRK 1234 Virovitica tom je prilikom gostovao u Pločama kod RK Dalmatinke. Utakmica je bila puna preokreta i na kraju završila izjednačeno.

U prvom dijelu prvog poluvremena domaće igračice krenule su nešto agresivnije i došle do prednosti od čak četiri gola (16:12), no Lavicama nije trebalo puno da se probude i preuzmu dominantnost. Prvo je poluvrijeme završilo 17:17, a već se od samog početka drugog poluvremena vidjelo da Virovitičanke nisu došle kako bi izgubile.

3.11 e1603692266584

Razigrana ekipa i odlična vratarka stvorile su prednost koju nisu lako puštale. Dalmatinka ih konačno hvata u 54. minuti i dolazi do rezultata 30:30. Prvi strijelac gošći ipak je sjajna Nika Deskar s 11 pogodaka. Veliki doprinos tom bodu dala je i vratarka Martina Majkovčan koja je imala 15 obrana. Dvije minute prije kraja igra se rezultatom 32:32 i on ostaje do kraja. Možemo zaključiti da su Lavice ipak dominirale ovom utakmicom, a nedostajalo je tek malo sportske sreće da svi bodovi završe u Virovitici.

127

U ovoj utakmici moramo staviti naglasak na timski rad i odličnu atmosferu u redovima Lavica koju su upotpunile i dvije nove igračice: Viktorija Šestak i Lea Vukojević. Sa samo dva zajednička treninga uspjele su se uklopiti i pomoći svojoj ekipi da popuni rupe koje su vukle iz utakmice u utakmicu.

-Ulazak u samu utakmicu bio je izuzetno dobar. Otvorili smo prvih par minuta jako kvalitetno i bili u prednosti. Međutim kako je utakmica odmicala tako smo srljali iz greške u grešku. Nizali smo tehničke greške i kriva dodavanja. Svaka mukotrpno sačuvana lopta bi bila predana protivniku i tu smo upali u rezultatski minus. U par navrata je protivnik na našim greškama izgradio prednost koja je prijetila da utakmicu odvede u potpuno krivom smjeru za nas. U tim trenucima, možda čak i prvi put otkad sam u klubu, došlo je do izražaja jedno zajedništvo i međusobno bodrenje. Jedna kvaliteta koja je bila negdje ispod površine, a koja je sad uz jednu veliku ozbiljnost i profesionalni pristup dvije nove igračice isplivala na vidjelo. Samo uz taj detalj koji je sve ovo vrijeme bio negdje u nama smo uspjeli prelomit utakmicu i vratit se u borbu za bodove. Obrana je izgledala puno smirenije, puno kvalitetnije. Ostaje žal za punim plijenom, ali veseli taj dio zajedništva, borbe i izgaranja za svaku loptu u obrani. Zahvalio bi curama na borbenosti i novim curama koje su se jako dobro uklopile u ekipu i dale jednu novu dimenziju nakon samo dva treninga – rekao je Gašparac.

234 e1603692355153

Sljedeću utakmicu Lavice igraju na domaćem terenu 31. listopada i to protiv ekipe Osijeka.

RK Dalmatinka – ŽRK 1234 Virovitica 32:32 (17:17)

Dalmatinka: Jelčić, Jerković, Galov, Lovrić, Jarak (5), Vladimir (6), Sušak (1), Zelić (3), Bule, M.Žderić (1), Radoš (4), Oršulić (3), I.Žderić (1), Marinović, Tolj, Krilić (8).

1234 Virovitica: Devald, Majkovčan, Pratljačić, Veršec (1), Dujmović, Medved, Blažev, Deskar (11), Strusa, Kirin (5), Crnoja, Šestak (5), Oršulić, Kovač, Mioč-Cabadaj (6), Vukojević (4).

253

Ostali rezultati 4. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene (dio utakmica ovog, a i budućih kola, odgođen je iz epidemioloških razloga):

PODRAVKA VEGETA – DUGO SELO ’55 32:26
LOKOMOTIVA – ZRINSKI 37:10
SPLIT 2010 – UMAG 24:27
SESVETE – KOKA 22:29

OSIJEK – SINJ (odgođeno)
MURVICA – BJELOVAR (odgođeno)

(www.icv.hr, ŽRK 1234 Virovitica, foto: rogotin.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content