Dragovoljci UHBDDR-a – podružnice VPŽ, 50. samostalnog bataljuna Virovitica i “Vukovi” iz Taborišta, uključili se u akciju dragovoljnog vraćanja ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava na području VPŽ

Na području Virovitičko-podravske županije od 19. listopada do 30. listopada traje akcija dragovoljnog vraćanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koju provodi Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa ZUIČ HVIDRA VPŽ i braniteljskim udrugama te regionalnom i lokalnom samoupravom.

U ovoj akciji poznatoj pod nazivom “Manje oružja – manje tragedija” koju naša Policijska uprava provodi već duži niz godina, potiče se građane da predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva. Na štandu koji je postavljen ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, uz policijske djelatnike sudjeluju i dragovoljci UHBDDR-a podružnice VPŽ, 50. samostalnog bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta koji su svesrdno podržali ovu hvalevrijednu akciju i još jednom pozvali građane da joj se odazovu u što većem broju.

Tako se i ovom prilikom pokazalo, da iako je od rata protekao dugi niz godina, još uvijek postoji potreba za podizanjem svijesti i edukacijom građana o opasnostima od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava kao i raznog pješačkog i drugog oružja. Na što UHBDDR već dugi niz godina ukazuje te kroz projekt “Oprez Oružje i mine” u suradnji s profesorom Mirkom Rukavinom, educira djecu osnovnoškolskog uzrasta na opasnosti od istih sredstava, a posebno pred blagdansko vrijeme, kada se djecu upozorava i na velike opasnosti od pirotehničkih sredstava.

Slika2 e1603788438136

UHBDDR sudjeluje i u akciji “Manje oružja-manje tragedija”, a u sklopu akcije “Mir i dobro” u suradnji s PU virovitičko–podravskom, kada su prošle godine u Mjesnom domu u Taborištu građani predali veću količinu streljiva i eksplozivnog oružja.

Sve ove akcije podržavaju i sudjeluju u njima, a u svrhu upozoravanja na velike opasnosti od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i na moguće tragedije i posljedice koje proizlaze od istih, a osobito kod djece.

(UHBDDR “Vukovi” Taborište)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content