Za stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja braniteljskoj populaciji na natječaju priznat će se 200 bodova

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

– Sukladno Natječaju, studenti koji ispunjavaju opće i posebne uvjete mogu dobiti i dodatne bodove. Za studenta hrvatskog branitelja, studenta pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, studenta koji je dijete hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i studenta koji je dijete pripadnika HVO-a priznaje se 200 bodova sukladno zakonu koji regulira prava hrvatskih branitelja, a za studenta čija su oba roditelja branitelji iz Domovinskog rata ili pripadnici HVO-a priznaje se 400 bodova – rekao nam je viši stručni savjetnik Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja Virovitica Anto Krišto te napomenuo da se sve potrebne informacije o tome mogu dobiti u Područnoj jedinici u Virovitici ili u Područnom odsjeku Ministarstva obrane u Virovitici, gdje se također mogu izvaditi i potrebne potvrde koje treba popuniti i priložiti uz prijavu za natječaj.

– Rado ćemo pomoći braniteljskoj populaciji koja ispunjava uvjete za natječaj i koja se želi prijaviti, uz napomenu da se zbog epidemije koronavirusa, prijave šalju online. Natječaj je otvoren 13. listopada, a traje do 3. studenog – napomenuo je tim povodom Anto Krišto.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content