3. HNL SJEVER Papuk će prezimiti u sredini tablice, Virovitičani zaostaju za Orahovčanima četiri boda

Proteklog vikenda odigrano je i posljednje jesensko kolo 3. HNL Sjever. Ovog će se vikenda odigrati nekoliko zaostalih utakmica, koje ranije nisu odigrane zbog samoizolacije pojedinih momčadi. Predstavnici s područja Virovitičko-podravske županije odradili su sve svoje utakmice.

Orahovački Papuk trenutno se nalazi u zlatnoj sredini. U ligi koja broji 12 klubova, Orahovčani su na šestom mjestu s pozitivnim omjerom postignutih i primljenih zgoditaka (+2) te osvojenih 20 bodova. Orahovčanima su u susretu 10. kola protiv Podravine iz Ludbrega, unatoč pobjedi rezultatom 3:1, bodovi oduzeti zbog propusta, odnosno nepoštivanja samih propozicija natjecanja. Da nije bilo te “greške”, Orahovčani bi sada imali 23 boda i bili bi ispred trenutno petoplasiranog Rudara iz Murskog Središća. S obzirom na turbulentnu jesen i sve neprilike koje su klub pogodile, a najviše one vezane uz financije, trener Martin Majdenić, kao i klupska uprava, može biti zadovoljan ostvarenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Virovitica, koju je dva kola prije kraja jesenskog dijela natjecanja preuzeo strateg Goran Bosilkovski, nalazi se na 10. mjestu sa 16 bodova. Papuk Virovitičanima bježi samo četiri boda, tako da je i dalje sve “otvoreno”. Od desetoplasirane Virovitice i petoplasiranog Rudara razlika je samo pet bodova. To dovoljno govori o uzbudljivom natjecanju ove jeseni.

Nakon zaostalih utakmica, koje će biti odigrane ovog vikenda, stanje na tablici se ne može drastično promijeniti, barem što se tiče naših predstavnika. Vodeća Mladost iz Ždralova, iako bodovno izjednačena s drugoplasiranim Radnikom, osigurala je jesenski naslov, a još joj ostaje utakmica u Murskom Središću. Podravac iz Virja prezimit će na samom začelju, samo je pitanje s koliko bodova.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak i V. Grgurić)