4. LIGA BJ-KC-VT Grofovi pobjedom zaključili polusezonu, Filipović: Današnjom predstavom isprali smo gorak okus

Na stadionu Park u Suhopolju domaći Grofovi ugostili su danas (subota) Zdenku 91′ iz Velikih Zdenaca. Bio je to okršaj posljednjeg, 15. jesenskog kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Momčad trenera Tomislava Filipovića ispunila je zacrtano – laganu pobjedu i osvajanje vrijedna tri boda s kojima se učvrstila u sredini tablice i sada mirno može na zimski predah. Domaći strateg, za razliku od proteklih utakmica u kojima je muku mučio sa sastavljanjem početne jedanaestorke, imao je danas na klupi za pričuve čak sedam igrača.

Mrežu gostujućeg vratara, Brazilca Santosa De Araujoa načeo je već u trećoj minuti iz kaznenog udarca Marko Sertić.  Sljedeći pogodak za domaću momčad pao je u 27. minuti. Ovoga puta u solo prodoru bio je Toni Hudoletnjak, koji se sjurio u gostujući šesnaesterac i nesebično asistirao “na drugu” gdje se našao najbolji domaći strijelac Deni Kucljak i Grofovi imaju 2:0.

Teško je izdvojiti neku prigodu u režiji gostujuće momčadi, jer gotovo da je nije ni bilo. Iako nije opalio prema vratima domaćeg čuvara mreže Gabrijela Solara, najbliži pogotku bio je Dominik Barukčić u 30. minuti susreta. Iskoristio je svoju brzinu i pojurio prema domaćim vratima, ali se u ključnom trenutku poskliznuo.

Domaćin je odmah uzvratio. Odličan pokušaj Mihaela Grljaka s nekih 18 metara, ali sijevnulo je iznad grede. I onda, taman pred kraj prvog poluvremena domaći su poentirali i s lagodnih 3:0 otišli na predah. Strijelac je bio Luka Čubelić.

U drugom dijelu se nastavila rastrgana igra na sredini terena, griješile su obje momčadi u primopredaji lopte, a možda i malo opuštanje domaćih nakon uvjerljive prednosti Zdenka kažnjava u 67. minuti. Odličnu loptu u prostor iskoristio je Edi Hrle i matirao Solara za 3:1.

Gostujuća klupa slavila je pogodak u nadi da će se njihova momčad potpuno vratiti u susret, ali sve nade ugasio je već u 71. minuti svojim drugim zgoditkom Luka Čubelić. Ovoga puta sjajno mu je loptu kroz noge gostujućeg braniča podvalio Marko Sertić.

Nakon što je glavni sudac Ivan Molvarec označio kraj susreta, počelo je veliko slavlje Suhopoljčana, koji su na najbolji mogući način zaključili turbulentnu polusezonu.

-Jedini imperativ koji smo danas imali nakon dvije slabije utakmice, one u Legradu i doma protiv Daruvara, bio je da na bilo koji način dođemo do pobjede i to smo ostvarili. Čestitam igračima na zalaganju, požrtvovnosti i ostvarenom rezultatu. Mislim da smo na neki način današnjom utakmicom isprali taj gorak okus nakon slabijih predstava u protekla dva kola. Liga je dosta izjednačena, nijanse su presudne u svakom susretu. Dobro ćemo se pripremiti za proljetni dio prvenstva, a sada idemo na zasluženu pauzu – rekao je nakon utakmice trener Suhopolja Tomislav Filipović.

Suhopolje – Zdenka 91′ Veliki Zdenci 4:1
Igrač utakmice: Luka Čubelić

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content