BOLJE I KVALITETNIJE PRUŽANJE USLUGA Gradit će se nova zgrada Obiteljskog centra

Grad Virovitica izdao je investitoru – Centru za socijalnu skrb građevinsku dozvolu za izgradnju nove zgrade Obiteljskog centra. Podružnica Obiteljskog centra trenutno se nalazi u starom Vatrogasnom domu na Trgu kralja Zvonimira. Zbog neadekvatnog prostora i potrebe za prikladnijim smještajem, gradit će se nova zgrada i to u Ulici Josipa Jurja Strossmayera 24. Postojeća zgrada na toj lokaciji je u vrlo lošem stanju te će biti uklonjena. Procijenjena vrijednost projekta je preko 4 milijuna kuna.

Nova zgrada će, između ostalog, sadržavati prostor za prijam korisnika, prostorije za pojedinačni rad s korisnicima, prostorije za grupni rad s korisnicima, za stručne i druge radnike, sanitarni čvor posebno za korisnike i posebno za djelatnike, čajnu kuhinju…

Obiteljski centar u Virovitici bavi se savjetodavnim i preventivnim radom, a novi prostor svakako će biti na korist kako djelatnicima, tako i korisnicima kojima će se pružiti još bolja i kvalitetnija usluga, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

procelje zgrade

Među ostalim, Obiteljski centar pruža savjetodavnu uslugu koja se odnosi na brak, roditeljstvo, obiteljske, partnerske odnose i osobne poteškoće, uslugu savjetovanja i potpore žrtvama i počiniteljima nasilja u obitelji, uslugu savjetovanja i potpore djeci s teškoćama u razvoju, mladima s invaliditetom i njihovim obiteljima, provodi edukacije učenika, profesora i roditelja, radionice s roditeljima djece s teškoćama u razvoju…

Sve usluge i aktivnosti u Obiteljskom centru su besplatne za korisnike i za njihovo ostvarivanje nije potrebna uputnica te je zajamčena anonimnost, diskrecija i nepristranost. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content