Božinović o radu ugostitelja iza ponoći: Naplaćeno je 600.000 kuna kazni, pozivam građane da prijave, djelovat ćemo i to vrlo strogo

Nacionalni stožer je održao redovnu konferenciju za medije na kojoj je objavljeno kako u posljednja 24 sata imamo 1.313 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.699. Preminule su 33 osobe.

Načelnik Stožera je komentirao ilegalne tulume, odnosno rad ugostiteljskih objekata nakon 12 sati.

– Naplaćeno je 600.000 kuna kazni vlasnicima ugostiteljskih objekata. Što se tiče ilegalnih okupljanja tu će se još dodatno angažirati policija i civilna zaštita. Pozivam sve da tko ima informaciju o ilegalnim partyjima, da ne bismo kaznili sve ugostitelje, koji su se angažirali u primjeni epidemioloških mjera, pozivam građane koji imaju takvu informaciju, da obavijeste policiju ili civilnu zaštitu, djelovat ćemo, i to vrlo strogo – rekao je Božinović te komentirao trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji.

– Mi ćemo ovaj tjedan vidjeti situaciju, stope rasta su manje nego prije nekoliko tjedana. Ako u ovom tjednu ne budemo imali trend smanjenja novozaraženih, onda bi razmotrili nove mjere, no ne bih konkretno o tome. Mogu se odnositi na restrikcije okupljanja kao i rad od doma, smjenski rad, rad od doma – kazao je Božinović.

(www.icv.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content