Članovi županijske HVIDR-e pokrenuli akciju ”Zajedno za Voćin”

U cijeloj Hrvatskoj na snazi su ograničenja broja ljudi na okupljanjima zbog loše situacije vezane uz pandemiju koronavirusom. Pridržavajući se mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, ovogodišnje, dvanaesto Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, 13. prosinca, bit će u znatno smanjenom obliku.

Kako bi se ipak odala dužna počast voćinskim žrtvama, Organizacijski odbor 12. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj na čelu sa predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem i dugogodišnjim voditeljem Hodočašća Nenadom Križićem donio je odluku kako bi potakli sve one koji bi inače došli u Voćin 13. prosinca, a zbog ograničenja to ne mogu, da u svojim lokalnim zajednicama kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima učine isto što su i članovi županijske HVIDR-e u Slatini. Naime, članovi ZUiČ HVIDR-a VPŽ danas (nedjelja) su se okupili ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, te su polaganjem upaljenih lampiona ispisali VOĆIN i broj 47 u sjećanje na 47 zvjerski pogubljenih mještana općine Voćin.

IMG 4606
– Danas smo pokrenuli jednu inicijativu u sklopu obilježavanja sjećanja na voćinske žrtve, koju smo nazvali ”Zajedno za Voćin”. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, Hodočašće 13. prosinca u Voćinu će biti u vrlo smanjenom obimu, iz tog razloga ovom akcijom, paljenjem i polaganjem lampiona kao simbol na Voćin i 47 žrtava, šaljemo poruku svima koji ne mogu doći u Voćin da 12. prosinca navečer učine isto što smo mi danas, lampionima ispišu Voćin i broj 47 uz spomenike poginulim hrvatskim braniteljima u svojim mjestima – rekao je predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.
(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content