COVID-19 u VPŽ: Novozaraženih je 37, od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo 745 osoba

Prema dobivenim podacima od Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, a koji se odnose na uzorke iz Cabune od četvrtka 29. i petka 30. listopada i Opće bolnice Virovitica od 30. i 31. listopada, uz određeni broj još uvijek neanaliziranih uzoraka, područje Virovitičko-podravske županije bilježi 37 novoinficiranih virusom SARS-CoV-2, dok je jedna osoba s područja Đulovca, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Njih 19 je muškog, a 18 ženskog spola. Starije životne dobi je njih osmero, 22 ih je srednje, a sedmero je mlađe životne dobi. Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (11), Slatina (9), Pitomača (7), Mikleuš (2), Čačinci (1), Sopje (3), Orahovica (2), Čađavica (1), Suhopolje (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 13 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih njih dvoje nisu s područja VPŽ već iz Grubišnog Polja i Osijeka, dok je pacijent iz Rijeke prevezen u Respiracijski centar u Osijeku. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka epidemije, na području Virovitičko-podravske županije 745 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca preminulo je s područja VPŽ. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content