Devet novih slučajeva u VPŽ: Testirana 51 osoba, dva uzorka su još u obradi

Od 51 testiranih osoba 8. studenog, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, njih 40 je negativno na virus SARS-CoV-2, dvoje je još u obradi, a devetero je pozitivno na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Devetero novih, svi s blagom kliničkom slikom, dolaze sa sljedećih područja gradova i općina: Pitomača (3), Slatina (3), Virovitica (2), Crnac (1). Od navedenog, šest je ženskog, a troje muškog spola, pritom ih je šestero srednje, a troje mlađe životne dobi.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je i nadalje 18 pozitivnih COVID-19 pacijenata, sedamnaest ih je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedna osoba je iz Daruvara. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja VPŽ, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazila se 921 osoba. Istodobno je preminulo devet žena i osam muškaraca. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content