FOTO Orahovčani upisali velika tri boda: Matej Rukavina pogodio za minimalnu pobjedu Papuka

U sklopu 13. kola 3. HNL Sjever, nogometaši orahovačkog Papuka ugostili su momčad Tehničara iz Cvetkovca te na kraju zasluženo slavili s minimalnih 1:0 pogotkom mladog Mateja Rukavina iz 70. minute.

Od samog početka utakmice Papuk je znao što želi, trener Martin Majdenić pametno je postavio momčad čvrsto na sredini terena vrebajući prigodu iz kontre i polukontre preko brzanaca Marina Čavića s jedne i Marina Zdelara s druge strane. Umalo se to isplatilo u 34. minuti susreta kada je Čavić sjajno probio lijevu stranu, “zasjekao” u kazneni prostor, snažno tukao, no na mjestu je bio vratar gostiju Mrmić. Odmah dvije minute kasnije, Milek je probio obranu Papuka tukao prema vratima, slijedi blok, no lopta se odbija na nogu kapetana gostiju Hudaka koji odlično puca, no lopta je očešala desnu Mahačekovu vratnicu i na sreću Papuka završila u gol-autu.

Papuk Tehnicar

U 42. minuti Papuk je imao udarac iz kuta, milimetarski je ubacio Radinković, odlično skočio Šantić no lopta se od zemlje odbila preko vratnice. Minutu potom još jedan udarac iz kuta za domaće, nakon gužve lopta se odbila na nekih 15-ak metara, dočekao ju je Matoković, opalio prema vratima, ali obrana gostiju čisti s crte. Bez golova se otišlo na odmor s dojmom da je Papuk bolja momčad i kako zaslužuje bodove. U nastavku Papuk je krenuo još čvršće u duelima što je donijelo i prevagu na sredini terena. U 54. minuti ušao je mladi Matej Rukavina i odmah unio živost u igru Papuk te svojim prodorima mučio obranu gostiju.

Papuk Tehnicar

Pojačalo se to i ulaskom drugog Rukavine, Miroslava u 62. Baš dva Rukavine u 70. minuti odigrali su dva sitna pasa nakon čega je mlađi Matej pokušao ubaciti, no obrana gostiju odbija loptu u korner. Radinković odlično ubacuje, skače Šantić, lopta se odbija po petercu, a onda ju prima Matej Rukavina i iz polu okreta smješta u mrežu za veliko slavlje Papuka. Do kraja susreta Tehničar je bacio sve na napad i pokušavao uglavnom preko iskusnog Jambrušića, no to je Papuku dalo prigode i kontre. Brzonogi Marin Čavić u 78. minuti pretrčao je svog čuvara izbio sam pred Mrmića, zaobišao ga i uputio loptu u praznu mrežu, no branič gostiju u posljednjoj sekundi uklizava i šalje loptu u korner.

Papuk Tehnicar

U 84. minuti po lijevoj strani je prošao Miroslav Rukavina i iskosa došao sam pred Mrmića, snažno opalio no Mrmić je još bolje obranio. Završilo je “velikih” i zasluženih 1:0 za Papuk.

-Za nas je ovo bila teška utakmica poslije poraza od Poleta i posebno oduzimanja bodova od pobjede protiv Podravine, psihički nam se bilo jako teško vratiti što je pokazalo i prvo poluvrijeme. Naime, nismo bili na razini, bilo je tu puno individualnih tehničkih pogrešaka što je rezultat činjenica kako se danas ipak očekivala pobjeda. Drugi dio smo ušli puno bolje, odlučnije i preuzeli posjed lopte i stiskali protivnika na njegovu polovicu, stvorili nekoliko stopostotnih prigoda iz kojih ne zabijamo i onda eto zabijamo iz jednog prekida i mislim da smo zasluženo ovo pobijedili. Čestitke momcima na borbenosti i jako dobroj partiji – kaže trener Papuka Martin Majdenić, a kao igrača utakmice izdvaja mladog Mateja Rukavinu:

-Zabio je odlučujući pogodak, sjajno se snašao u gužvi, no Matej otkako je ušao mučio je protivničku obranu, otvarao se, a vraćao se kad je bilo potrebno i odlično odrađivao obrambene zadatke – kaže Majdenić te najavljuje srijedu i zaostalu utakmicu 11. kola u Bjelovaru protiv istoimene domaće momčadi:

-Igrači koji su imali po dva žuta kartona, u ovoj utakmici su se sačuvali, vraća nam se Ninčević i bit ćemo kompletni. Sada je potrebno, koliko se to može, u ova dva-tri dana odmoriti i regenerirati i pripremiti za tu utakmicu u kojoj kao i uvijek idemo na pobjedu – zaključio je Majdenić.

Papuk Orahovica – Tehničar Cvetkovec 1:0
Igrač utakmice: Matej Rukavina

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”612444″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content