Igor Andrović: „Projekt Slavonija, Baranja i Srijem“ najbolji je projekt jedne Vlade od kada je države Hrvatske, nikada, kao u vrijeme premijera Plenkovića, nije toliko uloženo u pet slavonskih županija

Obavijest SAFU-a, kako je projekt Centar za kulturu zdravlja Dvorac Janković u Cabuni, uspješno prošao 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava koja obuhvaća administrativnu provjeru i provjeru prihvatljivosti prijavitelja i partnera, provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti, provjeru prihvatljivosti izdataka – troškova projektnog prijedloga te ocjenu kvalitete, dio je razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Kroz Projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“, Vlada RH je osigurala 2,5 milijardi eura za razvojne projekte, za području svih pet slavonskih županija. Prema službenim podacima Ministarstva regionalnih razvoja i fondova Europske unije, na području Virovitičko-podravske županije, do 30. rujna 2020. godine ugovoreno je ukupno 1.770.853.626 kuna.

– Kao župan Virovitičko-podravske županije, odgovorno tvrdim, „Projekt Slavonija, Baranja i Srijem“ najbolji je projekt jedne Vlade od kada je države Hrvatske. Nitko, nikada, kao u vrijeme premijera Andreja Plenkovića, nije toliko uložio u pet slavonskih županija. Zahvaljujući ovom projektu i Vladi Andreja Plenkovića, mi danas imamo i Tehnološko inovacijski centar, Centar za istraživanje u mljekarstvu, sustave navodnjavanja Đolta i Novi Gradac – Detkovac, multifunkcionalnu halu Viroexpa, brojne energetske obnove škola i zdravstvenih ustanova, jedanaest novih vrtića, Centar za posjetitelje Dravska priča, a u budućnosti nam slijedi i sušionica voća i povrća, Centar za kulturu zdravlja Dvorac Janković, turistički sadržaji kod Orahovice, novi sustavi navodnjavanja, Centar za pametnu poljoprivredu, ali i brza cesta prema Zagrebu, obnova željezničke pruge od Virovitice prema Osijeku… No, tu je i mnoštvo „malih“ projekata ruralnog razvoja, kojima se brojni članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ostvarili svoju viziju i projekt. Oni danas rade i doprinose i svojoj obitelji i društvu u kojem žive. Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem, i ova Vlada uz resorna ministarstva, uz podršku i Virovitičko-podravske županije, gradova i općina, razvojnih agencija, im je to omogućeno. Ovo je samo dio projekata koji je zahvaljujući Razvojnom projektu za Slavoniju, Baranju i Srijem i Vladi RH, ugledao svjetlo dana. Svi ti projekti, koji su provedeni, provedeni su transparentno, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, bez pogodovanja ikome. Iza ovih projekata stoje vrijedni ljudi, kao i naša razvojna agencije VIDRA – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županije je do danas, svojim projektima, prolazila na natječajima, posebno onim europskim, zahvaljujući svojoj kvaliteti projekata.

– Upravo tako. Godinama smo „po glavi stanovnika“, povlačili najviše europskih sredstava. Nije to bilo „po babi i stričevima“, već zahvaljujući kvalitetnim projektima, viziji, odličnoj suradnji s gradovima i općinama i naravno našim razvojnim agencijama. Znali smo što želimo, koji je naš put. Uvijek smo bili i bit ćemo transparentni i jasni. Tako je bilo tada, tako će biti i ubuduće – zaključio je župan Andrović.

Ukupna vrijednost projekta „Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna“ prijavljenog na poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema iznosi 56.258.679,84 kn. Projekt će se provoditi u razdoblju od 36 mjeseci.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content