Istraživanje UNICEF-a: Virovitičko-podravska županija među sedam županija po rastu obuhvaćene djece u program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Istraživanje UNICEF-a, koje je objavljeno u nedavno izdanoj publikaciji „Kako do vrtića za sve?“, a prenosi ga portal zupan.hr, u razdoblju od 2012. do 2018. godine najveći je rast obuhvaćene djece u program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja bio u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Brodsko-posavskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Naime, prema tom istraživanju, od 2012. do 2018. godine najveći je rast obuhvaćene djece u program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja bio u Varaždinskoj županiji, rast od 18,4 postotnih bodova, Krapinsko-zagorskoj za 15,5 postotnih bodova, Brodsko-posavskoj za 15,1, Sisačko-moslavačkoj 15, Požeško-slavonskoj 13,9, Vukovarsko-srijemskoj 13,1 i Virovitičko-podravskoj 12,8 postotnih bodova.

Za očekivati je da će rast biti značajnije izražen od 2020. godine u budućim godinama. Naime, kroz Program ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, na području Republike Hrvatske gradi se 200 novih ili potpuno renoviranih vrtića. Time će se stvoriti smještajni kapaciteti za 6477 djece u novim zgradama i 7821 dijete u renoviranim objektima. Na području Virovitičko-podravske županije, sredstva su odobrena za 11 novih vrtića u, Gornjem Bazju, Špišić Bukovici, Gradini, Svetom Đurađu, Suhopolju, Sopju, Čađavici, Velikom Rastovcu, Ćeralijama, Čačincima i Orahovici. Dio vrtića je otvoren, na dijelu su radovi pri kraju, jedino u Orahovici oni nisu krenuli. (www.vpz.hr, zupan.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content