Koronavirus u OBŽ: U posljednja 24 sata 200 novozaraženih i 10 umrlih, 31 pacijent na respiratoru

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 579 uzoraka, od kojih je 200 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja su 103 novopozitivne osobe, 22 na području Đakova, 12 na području Valpova, 7 iz Našica, 4 iz Belišća i po tri iz Donjeg Miholjca i Belog Manastira. U općinama Čepin i Bizovac je po devet novopozitivnih, pet na području općine Antunovac, po četiri novopozitivne osobe imaju Čeminac i Petrijevci, a tri su na području Erduta. Po dvije novopozitivne osobe su iz Bilja i Đurđenovca, a po jedna iz Levanjske Varoši, Darde, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Koške, Punitovaca, Trnave i Vladislavaca, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju je ukupno 207 osoba, od kojih je 40 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Na respiratoru je 31 osoba. Tijekom posljednjih 24 sata preminulo je 10 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivnih na koronavirus.

Muška osoba iz Piškorevaca 1937. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, 1944. i 1948. godište, muška osoba iz Bizovca, 1953. godište. Tri ženske osobe iz Osijeka, 1926., 1945. i 1964. godište, jedna ženska osoba iz Šaga, 1941. godište, ženska osoba iz Breznice Đakovačke 1955. godište i ženska osoba iz Valpova 1934. godište. Sve preminule osobe imale su i niz drugih komorbiditeta.

S obzirom na tako velik broj umrlih, ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zupčić, u 12 sati će ispred Objedinjenog hitnog bolničkog prijema dati izjavu za novinare.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 1628 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 33 samoinicijativne provjera osoba u samoizolaciji i dvije provjere prema dojavi građana koje su se pokazale točnima. Kod samoinicijativne provjere građana nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije, a kod provjera prema dojavi utvrđena su kršenja na području Osijeka i Donjeg Miholjca.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content