Koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji: 194 novozaražene osobe, pet preminulih

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, u posljednja 24 sata testirano je ukupno 473 uzorka, od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 194 bilo pozitivno na koronavirus, priopćio je županijski Stožer CZ.

Najviše je novozaraženih i dalje u gradovima: Osijeku (97), Đakovu (21), Našicama (10), Belišću (9), Valpovu (8), Belom Manastiru(6) i Donjem Miholjcu gdje su samo dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Od općina to su Čepin (5), Antunovac, Darda, Strizivojna i Vuka (po 4) te Bilje (3). Po dvije novopozitivne osobe imaju općina Bizovac, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Koška i Petrijevci, a po jedna osoba je s područja općina Čeminac, Jagodnjak, Semeljci, Gorjani i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 220 osoba oboljelih od COVIDA-19,od kojih je 179 u KBC-u Osijek (46 na respiratoru), a 41 osoba hospitalizirana je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U KBC-u Osijek preminule su tri muške osobe (iz Vladislavaca rođen 1945. godine, iz Osijeka rođen 1950. godine i iz Šaga rođen 1952. godine) i ženska osoba iz Klise rođena 1929. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula muška osoba iz Belišća rođena 1935. godine.

U samoizolaciji je ukupno 2.412 osoba koje su kontakti ranije oboljelih. Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, i to 35 samoinicijativnih provjera kada je sve zatekla na prijavljenoj adresi, a jedna dojava građana bila je točna te je u Donjem Miholjcu utvrđeno kršenje te mjere.

Obavljen je i nadzor 79 ugostiteljskih objekata (50 s djelatnicima inspektorata) te je u dva slučaja u Osijeku utvrđeno kršenje radnog vremena. Oba objekta su tada ispražnjena, a slijedi obavijest nadležnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 146 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 114 prodavaonica i trgovina, 24 ugostiteljskih objekata, šest noćnih klubova te po jedan frizerski salon i pekarnicu. Utvrdili su 15 nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i zatražili njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content