Koronavirus u VPŽ: Dosad najviše hospitaliziranih osoba, četiri pacijenta na respiratoru, 48 novozaraženih

Ne smiruje se situacija s koronavirusom u našoj županiji. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ, u zadnjih 24 sata, 48 osoba je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, od kojih je to kod dvije osobe detektirano na brzom testu, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Testirano je 140 osoba, a testovi njih 17 su još u obradi. Nažalost, još jedna osoba je preminula od koronavirusa. Riječ je o ženskoj osobi (1940. godište) koja je uslijed brojnih komorbiditeta, preminula od COVIDA-19 u Općoj bolnici Virovitica. To je 25. žrtva koronavirusa od početka epidemije.

Pozitivni na koronavirus dolaze s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (23), Slatina (7), Mikleuš (4), Suhopolje (3), Špišić Bukovica (2), Pitomača (2), Gradina (2), Zdenci (1), Orahovica (1), Voćin (1), Lukač (1), Sopje (1). Njih 25 je srednje, a 13 je starije životne dobi…

Povećava se i broj hospitaliziranih. U Općoj bolnici Virovitica, trenutno su 42 COVID-19 pacijenta, najviše do sada. U zadnjih 24 sata, šestero ih je pušteno kućama, ali njih jedanaest je novo hospitalizirano. Od navedenih 42, dvoje je na respiratoru. U KBC-u Osijek su dvije osobe na respiratoru.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, koronavirusom se zarazilo 1.557 osoba, a njih dvadeset i pet je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content