KRAH KOŠARKE U SLAVONIJI Liga B1 neće se odigrati, mnogi veliki gradovi nemaju košarkaške klubove

Nakon prekida prvenstva B1 lige prošle sezone, ove godine u ožujku, Košarkaški klub Mladost Čačinci je i matematički osigurao naslov prvaka, ali do njega nažalost nije došao jer kako je poznato sve hrvatske lige su odlukom HKS-a zaustavljene.

Željno se iščekivao početak nove sezone, jer je Mladost ostala s istom, jako ekipom i bila bi glavni konkurent za naslov. No, ove godine što zbog korone, što zbog evidentnog kraha hrvatske košarke, liga neće biti odigrana jer se za istu prijavilo samo tri momčadi.

-Za ligu smo se prijavili mi, Strmac iz Nove Gradiške i Valpovo, tako da povjerenik nije mogao realizirati i organizirati ligu. Nadali smo se kako će se barem Beli Manastir i Ilok priključiti natjecanju. U tom slučaju bi se prvenstvo odigralo trokružno, ali nažalost ništa od toga – započinje predsjednik Mladosti Mario Krmpotić.

KK Mladost

Ipak, Krmpotić je naglasio kako Mladost nikako nije odustala od košarke, radit će se koliko god se bude moglo.

-Otkako je krenula ova nesretna situacija s koronavirusom morali smo zaustaviti sve pogone. Niti danas nažalost još uvijek ne možemo nastaviti raditi s djecom jer naša sportska dvorana pripada u kategoriju školskih, sportskih dvorana i mi dakako ne želimo riskirati da ne budemo nekakav daljnji izvor širenja zaraze. Ono što nas drži i veseli je podatak koji govori da smo netom prije te prisilne stanke radili s 25-30 djevojčica stalno prisutnih na treningu, dvadesetak seniora i dvadesetero djece. S njima rade treneri Mario Anđelić i Luka Jerbić, Mario sa seniorima, a Luka s djevojčicama i mlađim kategorijama. Radili smo puno, razvijali tu košarku u našoj sredini, a sada možemo samo čekati što će se dogoditi i kada ćemo ponovno krenuti. Svi smo nestrpljivi, igrački, logistički i organizacijski smo spremni i samo čekamo da lopta prvi put lupi o parket u našoj dvorani – nastavlja Krmpotić te naglašava kako bez obzira na sve, Mladost ima sigurnu budućnost:

Škola košarke košarkašica KK Mladost Čačinci Custom

-Naša baza su igrači i igračice iz Čačinaca, Orahovice i nešto iz Slatine. Seniorska momčad je jaka i iskusna. Djevojke su odlične, a pomladak također. Radimo i s najmlađima, dakle dječicom od 1. do 4. razreda osnovne škole – kaže Krmpotić koji je unazad nekoliko godina upozoravao čelnike slavonske košarke da bi se ovakva kriza mogla dogoditi bez obzira na koronu:

-Možda će grubo zvučati, ali košarka u Slavoniji je danas u gotovo bezizlaznoj situaciji. Mnogi veliki gradovi su bez klubova poput Slavonskog Broda, Županje, Vukovara i drugih. Slavonija je pala na svega dvanaestak klubova što je jako malo i nikada nije bilo tako loše. S druge strane, kada jednog mladog igrača od 17-18 godina, koji je tek počeo igrati seniorsku košarku, zaustavite na godinu ili dvije dana, jako su tu teški povratci. Mi smo kao klub koji živi punih 40 godina, imali tu katarzu tamo u ratnim godinama i teško smo se iz toga vratili. Ja vjerujem da ćemo se svi skupa izvući iz ovoga i dignuti košarku u Slavoniji na mjesto kakvo zaslužuje – zaključio je Mario Krmpotić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content